REVEAL Alma Vii este proiectul nostru complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu. Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câştigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Ianuarie – Copiii şi tinerii comunității primesc materiale educaționale pentru învățarea limbii engleze din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și obiecte de tip suvenir cu însemnele acesteia.

Februarie – 15 copii din sat participă la Workshop-ul senzorial de primăvară: „Mărțișoare hand-made, felicitări creative, podoabe primăvăratice.” Evenimentul s-a încheiat cu gustări dulci și rundă de jocuri.

Martie – Se desfășoară workshop-ul de lectură pentru copii și proiecție de film motivațional pentru adolescenți alături de un trainer voluntar din Mediaș. La eveniment au participat 15 copiii și șase tineri din comunitatea satului.

Aprilie – Proiectul restaurării bisericii primește autorizația de construcție. Prezentăm echipa de proiectanți.

Mai – Lansăm materialul video cu starea inițială a clădirii bisericii. Se lansează procedura publică de achiziție pentru lucrările de construcție.

Iunie – Dăm startul pentru înscrierea la programele de voluntariat din cadrul proiectului. Acestea poartă numele „Prezent pentru patrimoniu”. Are loc întâlnirea preliminară înainte de începerea șantierului în prezența arhitectului, reprezentații firmei constructoare, dirigintelui de șantier și a echipei Fundației

Iulie – Încep lucrările de restaurare ale bisericii. Se desfășoară stagiile de voluntariat „Ateliere de storytelling digital pentru copii” și „Ulei de in – Voluntariat la cetate”. 13 voluntari implicați.

August – Încep lucrările de restaurare în zona acoperișului. Au loc vizite săptămânale pe șantier de monitorizare a lucrărilor.

Septembrie – Sunt făcute publice jurnale de șaniter video cu Alexandru Neagu – Manager de proiect, Michaela Türk – Responsabil proiecte comunitare şi Ovidiu Taloş – Arhitect proiectant.

Octombrie – Cetatea se închide pentru vizitatori. Sunt realizate săpături arheologice împrejurul sacristiei.

Noiembrie – Lucrări de subzidiri în interiorul și exteriorul bisericii.

Decembrie – Lucrări de subzidire în interior + protejarea clădirii pentru iarnă. Închidrea temporară a șantierului.