Destul de curând aici, în Alma Vii, la biserica fortificată, în locul molozului va creşte iarbă proaspătă, iar în locul schelelor veți admira zidurile restaurate ale edificiului. Şi asta pentru că lucrările avansează foarte bine, acum aflându-ne în faza tencuielilor, a rostuirilor, a probelor de pigmenți, a stabilirii traseului jgheaburilor şi ale burlanelor, prinderii olanelor şi refacerii drenajului. Cu paşi mici şi siguri ne apropiem de final.
De curând cercetările au scos la iveală faptul că zidul lateral de la intrarea în biserică este original, la sondajul arheologic realizat în această zonă descoperindu-se că a fost țesut de coloană.
Alte lucrări care sunt întreprinse în această perioadă: acoperirea contraforților cu cărămidă de pavaj, injectarea golurilor dintre contrafort și clădire, fixarea tiranților, poziționarea burlanelor și conectarea la drenajul existent, prinderea olanelor cu sârmă zincată.

Săptămână de săptămână organizăm pe șantier vizite detaliate de monitorizare în care se evaluează progresul realizat, alături de dirigintele de șantier, arhitect, inginerul de structură, arheologi și alți specialiști.***„REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este proiectul nostru complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu. Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câştigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial, prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.Scopul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional.Proiectul „REVEAL Alma Vii” include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea ei în scopuri culturale, educative şi turistice. Acest proiect face parte din conceptul „Satul de Sine Stătător”, dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural. „Satul de Sine Stătător” urmăreşte implicarea oamenilor din comunitate, precum şi folosirea de cunoştinţe, unelte şi tehnici tradiţionale.