Fundația Mihai Eminescu Trust a lansat proiectul cultural „Micul arhitect – Program de educație non-formală în domeniul arhitecturii” finanțat de Ordinul Arhitecților din România. Acesta se desfășoară în perioada 1.06.2019 – 31.10.2019.
 
Proiectul va implica un număr de 60 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani din patru sate diferite: Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu, Archita, comuna Vânători, județul Mureș, Mălâncrav, comuna Laslea, județul Sibiu, și Viscri, comuna Bunești, județul Brașov. 
 
Scopul proiectului este de a proteja și de a pune în valoare în mod sustenabil patrimoniul cultural local din mediul rural al Transilvaniei. Proiectul urmărește totodată creșterea gradului de implicare în protejarea patrimoniului cultural local și consolidarea simțului de apartenență și responsabilitate față de acesta.
 
Proiectul se desfășoară în colaborare cu Arh. Noémi Simó, membră a Ordinului Arhitecților din România.
 
Prima etapă a proiectului cuprinde sesiuni de informare cu privire la proiect. Urmează 16 ateliere creative și practice, patru în fiecare sat, prin intermediul cărora copiii vor fi inițiați în domeniul arhitecturii prin implicarea într-o serie de activități creative menite să le dezvolte totodată abilitățile profesionale și personale.
 
Atelierele practice servesc totodată ca bază de selecție pentru 25 de copii care vor participa la tabăra de vară, tot cu tematică arhitecturală, pe care Fundația o va organiza în perioada 26-30 august 2019 în satul Mălâncrav, comuna Laslea, județul Sibiu. Lucrările micuților realizate în cadrul atelierelor și al taberei vor fi promovate cu ocazia unui eveniment public, prin organizarea unei expoziții în Sighișoara, Județul Mureș.
 
Prin intermediul proiectului cultural „Micul arhitect” se va crea și consolida un nucleu de copii și tineri. În urma atelierelor și a teberei, aceștia vor fi sensibilizați asupra protejării patrimoniului cultural și păstrării arhitecturii locale. Întregul proiect beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valore de 59.374 lei din partea Ordinului Arhitecților din România, la care se adaugă o contribuție proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust în valoare de 9.665 lei.