Brăduţ, octombrie 2015

Livada Şcolară din Brăduţ
Proiectul „Livada Şcolară” din comuna Brăduţ, judeţul Covasna, implementat în cadrul programului „Plant for the Planet” finanțat de compania hotelieră Accor, a luat sfârşit luna aceasta, după un an de activităţi realizate de către Fundaţia Mihai Eminescu Trust în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Benkő József” şi cu autorităţile locale. Iniţiativa Fundaţiei Mihai Eminescu Trust a avut ca scop conservarea soiurilor de pomi fructiferi din zonă şi asigurarea continuităţii plantării dar şi încurajarea consumului de fructe tradiţionale produse în grădina proprie în rândul tinerilor.

Proiectul s-a finalizat cu succes iar ultimul workshop a pus în lumină acest lucru. Activitatea a presupus crearea unui „hotel de insecte” iar 30 de copii au participat activ la construcţia hotelului. Relevanţa acestui workshop a constat în primul rând în conştientizarea importanţei insectelor pentru polenizarea florilor din pomi. De asemenea, munca în echipă şi crearea unui lucru folositor responsabilizează tinerii şi le schimbă concepţia despre viaţă.

S-au folosit doar materiale reciclabile la confecţionarea „hotelului de insecte” ca de exemplu resturi de buşteni, trestie, papură, muşchi, cărămidă găurită etc.