Lucrările continuă în cadrul proiectului REVEAL Alma Vii

În luna august lucrările de restaurare a bisericii evanghelice din Alma Vii au progresat, lucru care a însemnat acces restricționat în biserică. Vizitatorii au avut însă acces liber în interiorul turnurilor, unde Fundația a amenajat cu ocazia altui proiect încăperi muzeale interactive.

Săptămână de săptămână, coordonatorii proiectului din cadrul Fundației sunt prezenți pe șantier alături de reprezentații firmei constructoare, arheologi și specialiști în conservarea lemnului, dar și de dirigintele de șantier și arhitectul proiectului, domnul Ovidiu Taloș. În jurnalul de intervenție al lucrărilor este marcat și măsurat constant progresul.

În cea mai mare parte, lucrările au continuat în august în zona acoperișului, acolo unde au fost curățate țiglele, au fost înlocuiți lații și reparați căpriorii. În septembrie și octombrie va fi realizată o ceretare arheologică în zona sacristiei pentru a identifica dacă a mai existat o altă construcție în acest loc, iar pe acoperișul bisericii va fi instalat un paratrăsnet, în prezent existând doar unul singur, pe Turnul Slăninii.

REVEAL Alma Vii este proiectul nostru complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu. Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câştigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.