Pe 7 septembrie 2018, Fundația Mihai Eminescu Trust a luat premiul 2 la European Garden Award 2018/2019; evenimentul este organizat de către Schloss Dyck Foundation și European Garden Heritage Network. Gala de decernare s-a ținut la Nordkirchen, în Germania, iar premul obținut de către MET a fost la categoria Best Development of a Cultural Landscape of European Relevance (Cea mai bună dezvoltare a unui peisaj cultural de importanță europeană).

Categoria Best Development of a Cultural Landscape of European Relevance a fost inaugurată anul acesta. Fundația a fost recompensată pentru contribuția adusă la păstrarea peisajului natural și cultural transilvănean neatins. European Garden Award menționează Conceptul MET de dezvoltare rurală sustenabilă Satul Trainic, prin care membrii unei comunități planifică și lucrează împreună pentru a obține rezultate sănătoase și durabile. Au fost luate în calcul cele 1,228 de proiecte de mică și mare amploare implementate de către MET până în acest moment în 111 sate și 5 orașe.

Alături de MET, Krajinski Park Ljubljansko Barje (Slovenia) a luat de asemenea premiul 2 la aceeași categorie pentru faptul că s-a păstrat ca o regiune culturală tradițională cu multe pășuni și păduri în care se găsesc numeroase plante și animale greu de găsit în alte părți din Slovenia. Premiul 1 a revenit Spreewald & Lausitzer Seenland, Rezervație a biospherei și parte din patrimoniul UNESCO din 1991.

 

DSC_5893  Group Photo c EGA 2018-2019