Sighișoara, 4 Aprilie 2016

Plant for the future

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) anunță lansarea campaniei de împădurire în cadrul proiectului ”Plantăm pentru viitor”, finanțat de grupul hotelier ACCOR – ORBIS.

Primăvara anului 2017 vine cu planuri mari. Proiectul își propune să atingă o cifră rotundă: 2 milioane de puieți plantați în zonele din Transilvania în care Fundația MET și grupul hotelier ACCOR – ORBIS au lansat campanii de reîmpădurire.

Proiectul are ca scop reîmpădurirea terenurilor calamitate, restaurarea ecologică a terenurillor degratate și educația ecologică. Școliile participante vor găzdui un seminar privind importanța pădurilor în viața omului și vor primi câte un pachet cu echipamente pentru un laborator mobil de ecologie.

Noua etapă va implica elevii a 14 instituții de învățământ din județele Bihor, Brașov, Covasna, Harghita și Satu Mare. Elevii vor avea ocazia să se apropie și să se bucure de natură, să-și dezvolte cunoștințele în domeniul silviculturii și să contribuie la plantarea a peste 292.000 de puieți, sub îndrumarea specialiștilor ocoalelor silvice și a membrilor composesoratelor partenere.

Proiectul implementat de către MET sub genericul „Plant for the future” (”Plantăm pentru viitor”) este parte a programului „Plant for the Planet” inițiat în anul 2009, finanţat de grupul hotelier ACCOR – ORBIS.

În perioada 2009-2016, prin MET au fost plantați peste 1.7 milione de puieți, implicând 90 de școli, aproximativ 6800 de elevi din 7 județe din zona centrală a țării: Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistrița Năsăud, Bihor şi Sibiu.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm luați legătura cu Izabela Hartel: tel 0728123039 sau email ihartel@mihaieminescutrust.org.