Plantăm pentru viitor a început în 2009 în România ca parte dintr-un proiect mai mare, implementat la nivel internațional: Plant for the Planet. Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) a fost partenerul pe plan local al grupului AccorHotels – Orbis, compania care a lansat acest proiect generos. În 9 ani s-au întâmplat tot felul de lucruri bune. Au fost plantați 2,140,000 de puieți de stejar, gorun, fag, molid, paltin de munte, frasin și larice în Transilvania/Romania, revigorate 5 livezi școlare și 8,940 elevi au făcut voluntariat la plantări și îngrijirea copacilor, ajutați de profesorii lor și de specialiștii ocoalelor silvice și composesoratelor locale.

111 școli, 35 autorități silvice, 75 de asociații de proprietari, 23 de primării și 7 parohii dinBistrița Năsăud, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare și Sibiu au lucrat împreună sub coordonarea echipei fundației Mihai Eminescu Trust. Rezultatele includ prevenirea deșertificării, restabilirea echilibrului ecologic din zonă și creșterea gradului de conștientizare în rândul locuitorilor din Transilvania  Școlile participante au fost dotate cu laboratoare mobile de ecologie și se ocupă în continuare de puieții plantați in pădure si de livezi. Copiii au devenit conștienți de faptul că acești copaci sunt avuția lor, astfel că se îngrijesc cu drag de ei, generație după generație, într-un ritm ce devine firesc.

Puietul cu numărul 1.000.000 a fost plantat de către Alteța Sa Regală Prințul Charles.

Puietul cu numărul 1.500.000 a fost plantat de domnii Gilles Clavie, Președinte și CEO al Grupului Hotelier Orbis, și Laurent Picheral, Membru al Comitetului Executiv al Accor Hotels.

Puietul cu numărul 2.000.000 a fost plantat de către Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, alături de echipa Fundația MET, reprezentanți AccorHotels – Orbis, voluntari și specialiști silvici.

 

Untitled

 

Untitled1