EEAGrants

Sighișoara, mai 2015


În luna februarie 2015 au avut loc primele ateliere de creație prevăzute în cadrul proiectului „Multiculturalitatea – Motor de dezvoltare durabilă a comunităţii”, proiect finanţat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul programului Fondului ONG în România.

Atelierele de creație din satele din comunele Biertan şi Moşna au avut loc în perioada 24 februarie 2015-23 aprilie 2015, au constat în crearea de portofele, rame foto și mărțișoare, utilizând materiale reciclabile și au implicat elevi din clasele 0-V.
În cadrul atelierelor de creație s-a urmărit conștientizarea copiilor asupra importanței menținerii mediului înconjurător curat și utilității pe care unele materiale considerate deșeuri o pot dobândi prin puțină creativitate și îndemânare.
În luna martie s-a desfășurat cursul de inițiere ghid turistic local, în comuna Biertan, județul Sibiu, la care au participat 45 de localnici.

Acțiunile de voluntariat au avut ca scop implicarea localnicilor în realizarea unui proiect identificat în cadrul întâlnirilor comunitare, în folosul întregii comunități.

La aceste acțiuni au participat 218 localnici, ele finalizându-se cu un scurt eveniment de socializare.
În perioada următoare se vor desfășura cursul de calificare administrator pensiune turistică, cursul de specializare în managementul de proiect și vor continua întâlnirile comunitare pentru dezbaterea planului de dezvoltare durabilă locală.
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE, 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org şi www.fondulong.fdsc.ro.

EEAGrants