În 2019, ne-am bucurat să avem alături de noi 56 de voluntari de naționalități și vârste diferite, care s-au implicat în 11 stagii distincte de voluntariat în Sighișoara și alte 5 sate din județele Sibiu, Mureș și Brașov, în care Fundația este activă: Alma Vii, Mălâncrav, Florești, Archita și Viscri. Toți s-au bucurat de experiențe interesante, au creat legături puternice cu membrii comunităților și au devenit parte a familiei Mihai Eminescu Trust.

Activând într-un spațiu cu peisaje de vis și comunități vii, cu oameni primitori, cum sunt satele Transilvaniei, Fundația propune pentru anul 2020 stagii în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică. Alături de alți voluntari, ei vor locui într-un sat transilvănean, într-un mediu natural superb, în care tradiții vechi de secole au fost bine păstrate.

Totodată, vor lucra într-un mediu integru, în cadrul unei fundații cu prestigiu și experiență. De cele mai multe ori, transportul din Sighișoara către și din sate și cazarea în case tradiționale sunt acoperite de Fundație. În cazul în care nu vă regăsiți în niciun program propus de noi, trebuie să știți că suntem deschiși întotdeauna propunerilor și ideilor venite din partea voastră. Ne puteți scrie cu încredere un mesaj pe adresa: contact@mihaieminescutrust.ro

Stagiile propuse de noi se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani și pot avea o durată minimă de 2 săptămâni. În cazul voluntariatelor punctuale – 1 zi.

Propuneri stagii de voluntariat pentru 2020

  • Voluntariat online (ianuarie-decembrie 2020): traduceri și retroversiuni documente (eng, germ), cercetare, design grafic, web developer, coaching tineri-lideri din sate, monitorizare știri, managementul altor voluntari, fundraising, comunicare, redactare și editare, ilustrator.
  • Activități de educație non-formală la centrul de învățare din satul Alma Vii, județul Sibiu (mai-septembrie 2020).
  • Voluntariate punctuale pentru evenimentele Fundației în Sighișoara și în satele transilvănene: brunch-uri, festivaluri, expoziții, conferințe, concerte, sărbători în sate (aprilie-octombrie 2020).
  • Programe de educație non-formală cu persoanele defavorizate din satul Mălâncrav, județul Sibiu (mai-septembrie 2020).
  • Stagiu pentru un fotograf în cadrul proiectului de restaurare a bisericii fortificate din satul Alma Vii, județul Sibiu (ianuarie 2020-decembrie 2021).
  • Voluntariat pentru sesiunile de plantări (martie-mai 2020).
  • Ambasador pentru fundație (vlogger, blogger) care ne ajută să facem cunoscute cauzele fundației (ianuarie-decembrie 2020).
  • Voluntariat corporate în satele Transilvaniei (plantări, activități educaționale, ecologie, team-bulding) (martie-octombrie 2020).
  • Office work la biroul Fundației din Sighișoara (ianuarie-decembrie 2020).

Pentru a primi detalii complete despre aceste stagii, ne puteți trimite o solicitare pe adresa noastră: contact@mihaieminescutrust.ro