Iunie 2014

Fundația Mihai Eminescu Trust primește două premii întâi în secțiunile Protecția Mediului și Impact la cea de-a XII-a ediție a Galei Societății Civile pentru Proiectul O pădure pentru fiecare școală, desfășurat în parteneriat cu grupul hotelier Accor.

 

În 2009 Mihai Eminescu Trust a devenit unul dintre cei șapte parteneri internaționali ai grupului hotelier Accor din Franța, în cadrul programului Plant for the planet, prin care se urmărea plantarea a trei milioane de puieți în șapte țări. Acest program este finanțat din fondurile economisite de către hotelurile Accor datorită clienților care au răspuns pozitiv campaniei prin care sunt încurajați să refolosească prosoapele din hotel.

În România proiectul se desfășoară sub denumirea O pădure pentru fiecare școală și urmărește contracararea schimbărilor climatice și îmbunătățirea peisajului natural prin conservarea și extinderea pădurilor, împădurirea zonelor degradate și creșterea nivelului de conștientizare a importanței mediului înconjurător în rândul populației prin desfășurarea de activități educaționale și implicarea comunităților în acțiuni de plantare.

O pădure pentru fiecare școală este desfășurat de către Mihai Eminescu Trust în parteneriat cu 60 de școli, 52 de primării și asociații și 11 ocoale silvice pe teritoriul a 57 de localități din mediu rural și urban. Au fost plantați 1,04 milioane de puieți, arborele cu numarul un milion fiind plantat de către Alteța sa Regală Prințul de Wales împreună cu Vicepreședintele MET, Caroline Fernolend.

Gala Societății Civile este un proiect inițiat în anul 2002, ce are ca scop promovarea și premierea activității sectorului non-profit din România.

Fundația Galei Societății Civile încurajează:

  • implicarea socială;
  • inițiativele responsabile și exemplele de succes ale tuturor sectoarelor societății civile;
  • parteneriatul și transferul de know-how între sectorul privat și cel asociativ;
  • cooperarea între organizațiile non-profit;
  • implicarea voluntară a cetățenilor în viața asociativă;
  • dezvoltarea unei identități comune a sectorului.

Festivitatea de premiere a celei de-a XII-a ediție a Galei Societății Civile a avut loc în data de 10 iunie, la Ateneul Român și s-a desfășurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Cei pe care poți conta, chiar dacă nu vor candida. Merită să-i cunoști!”. Gala a fost prezentată de Mircea Toma și Luca Niculescu, iar cei peste 700 de reprezentanți ai sectorului asociativ din România, reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului public, ai mediului academic, jurnaliști, cercetători, lideri și formatori de opinie ai societății civile și personalități publice, care s-au aflat în sală, au susținut și demonstrat mesajul Galei de anul acesta.

Câștigătorii au fost aleși dintr-un total de 147 de proiecte înscrise în competiție, de către un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.