Despre voluntariat sau cum să te implici

De-a lungul activităţii, Mihai Eminescu Trust a fost ajutat de voluntari, în special din străinătate (Marea Britanie și Germania), care au contribuit la implementarea şi desfăşurarea unor proiecte. Îi suntem recunoscători lui Karin Faltlhauser din Germania care a lucrat la amenajarea Turnului Cojocarilor, renovat în totalitate. În prezent, în turn funcționează o expoziție permanentă de obiecte de artizanat și atelierul meșterului-pielar, Ioan Nistor. Pentru anul academic 2013-2014, Aliosha Merz, voluntar din Germania, a lucrat la o serie de filme de prezentare a caselor de oaspeţi ale fundaţiei.

Stagii de voluntariat disponibile în 2021

Activând într-un spațiu cu peisaje de vis și comunități vii, cu oameni primitori, cum sunt satele Transilvaniei, Fundația propune stagii în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică. Alături de alți voluntari, ei vor locui într-un sat transilvănean, într-un mediu natural superb, în care tradiții vechi de secole au fost bine păstrate. Totodată, vor lucra într-un mediu integru, în cadrul unei fundații cu prestigiu și experiență. De cele mai multe ori, transportul, cazarea în case tradiționale și costul meselor sunt acoperite de Fundație. În cazul în care nu vă regăsiți în niciun program propus de noi, trebuie să știți că suntem deschiși întotdeauna la propuneri. Ne puteți scrie un mesaj pe adresa: contact@mihaieminescutrust.ro
  • Voluntariat online (ianuarie-decembrie 2021): traduceri și retroversiuni documente (eng, germ), cercetare, design grafic, web developer, coaching tineri-lideri din sate, monitorizare știri, managementul altor voluntari, fundraising, comunicare, redactare și editare, ilustrator.
  • Activități de educație non-formală la centrul de învățare din satul Alma Vii, județul Sibiu (mai-septembrie 2021)
  • Voluntariate punctuale pentru evenimentele Fundației în Sighișoara și în satele transilvănene: brunch-uri, festivaluri, expoziții, conferințe, concerte, sărbători în sate (aprilie-octombrie 2021)
  • Programe de educație non-formală cu persoanele defavorizate din satul Mălâncrav, județul Sibiu (mai-septembrie 2021)
  • Stagiu pentru un fotograf în cadrul proiectului de restaurare a bisericii fortificate din satul Alma Vii, județul Sibiu (ianuarie 2021- decembrie 2021)
  • Voluntariat pentru sesiunile de plantări (martie-mai 2021)
  • Ambasador pentru fundație (vlogger, blogger) care ne ajută să facem cunoscute cauzele fundației (ianuarie-decembrie 2021)
  • Voluntariat corporate în satele Transilvaniei (plantări, acțivități educaționale, ecologie, team-bulding) (martie-octombrie 2021)
  • Office work la biroul Fundației din Sighișoara (ianuarie-decembrie 2021)
  • Stagiile se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani și pot avea o durată minimă de 2 săptămâni. În cazul voluntariatelor punctuale - 1 zi.