Ambasada Statelor Unite ale Americii în România – Noul partener de încredere al comunității din Alma Vii și al Fundației Mihai Eminescu Trust

Proiectul de restaurare și de refuncționalizare a bisericii fortificate Alma Vii, „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, aduce comunității satului din județul Sibiu și Fundației Mihai Eminescu Trust un nou partener de încredere: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. U.S. Embassy Bucharest

Finanțarea proiectului, în valoare de jumătate de milion de dolari, a fost câștigată de Fundația noastră în urma unui concurs de proiecte inițiat de Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

La ceremonia de înmânare a cecului simbolic de 500.000 care a avut loc pe data de 25 iulie 2019 în Alma Vii, doamna Caroline Fernolend, preşedintele Mihai Eminescu Trust a declarat: „Este o zi mare pentru noi, astăzi, aici, la Alma Vii. De ce Alma Vii? Pentru noi, Fundaţia Mihai Eminescu Trust, parteneriatul este cuvântul de bază, căci noi credem foarte mult în acesta. Există un parteneriat de încredere în Alma Vii între comunitatea frumoasă de aici, primaria, şcoala, Biserica Evanghelică, Ministerul Culturii şi acum, un nou partener puternic, Ambasada Statelor Unite ale Americii. Şi toţi impreună facem lucruri minunate”.

Făcând referire la parteneriate, Excelența Sa Ambasadorul S.U.A la București, domnul Hans Klemm, a transmis comunității din Alma Vii următorul mesaj: „De acum, nu veţi găsi sprijini doar în Fundaţia Mihai Eminescu Trust, pentru că, prin această investiție, Statele Unite ale Americii, Congresul şi cetăţenii americani devin un partener al almenilor de lungă durată.”

Statele Unite ale Americii și țara noastră au un parteneriat de succes început în urmă cu 135 de ani. La baza lui stau valorile comune ale celor două țări, lucru susținut și de adoptarea în 2011 a „Declarației comune privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii”. România s-a alăturat Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în 2004 și s-a consacrat drept un aliat statornic, atât al Statelor Unite, cât și al NATO.

România și Statele Unite aparțin amândouă mai multor organizații internaționale, printre care Națiunile Unite, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Consiliul Parteneriatului Nord-Atlantic, Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Organizația Mondială a Comerțului, printre altele

„Obiectivele noastre principale sunt promovarea securităţii, democraţiei şi prosperităţii ambelor ţări în cadrul Parteneriatului Strategic SUA-România.” declară domnul Hans Klemm în mesajul său de pe pagina de internet a Ambasadei.