4 martie 2021 este ziua în care cei mai mici locuitori ai satului Alma Vii s-au distrat de minune meșterind pentru bunicile și mamele lor cadouri de 8 Martie, alături de voluntari din comunitate și echipa Fundației.

Totul s-a întâmplat în cadrul proiectului pe care îl desfășurăm în sat: „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”. De data aceasta, câțiva voluntari dornici de implicare ne-au dat o mână de ajutor bine-venită în această activitate, mai ales că cei mici sunt însetați să ia parte la tot ce înseamnă activități de educație non-formală.Ciocănașe, macaroane felurite cu nume ciudate ori fire de lână colorată, toate i-au ajutat pe prichindei să pună la cale mamelor lor câte o surpriză pentru ziua de sărbătoare.Pe lângă proiectele de lucru manual, copiii s-au bucurat să vadă rezultatele palpabile ale unui alt atelier desfășurat în cadrul aceluiași proiect: fotografiile realizate chiar de ei vara trecută au devenit cărți poștale în toată regula, fiecare dintre copii primind cu această ocazie un set cu acestea.

Fundația își exprimă recunoștința conducerii instituției de învățământ din sat, precum și celor trei voluntari entuziaști din comunitate pentru ajutor și implicare.

***
„REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este un proiect complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu. Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câştigată de Fundația Mihai Eminescu Trust în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.