Donează

Un procent de 3,5 % din impozitul dumneavoastră pe venit merge la stat. Lucrul acesta este sigur, dacă nu cumva îl redirecționați către noi. Încă un copil din grupurile vulnerabile poate primi un loc în tabăra noastră anuală, proiectele de împădurire ale României au mai multe șanse să continue, puteți contribui la amenajarea unui centru educațional din satele Transilvaniei sau puteți susține familia unui mic producător să rămână împreună, făcând produse bune, în satul lui.

Donarea procentului de 3,5% din impozit este o modalitate la îndemână prin care orice persoană poate susține proiectele noastre de revitalizare a comunităților rurale. Direcționarea acestui procent către programele Fundației necesită din partea celor ce doresc să ne susțină doar câteva minute în plus pentru completarea formularului 3,5%. Rezultatul este însă incredibil de eficient. Acești bani sunt esențiali pentru cofinanțarea viitoarelor proiecte și pentru felul în care MET va putea funcționaliza în continuare. Ne-am bucura să veniți să ne vizitați în satele în care lucrăm, să vedeți îndeaproape cu ce ne ocupăm, unde merg donațiile și cum arată rezultatele.

Există mai multe moduri în care MET poate fi susținută în proiectele sale de către cei interesați. De bună seamă, donațiile reprezintă o sursă importantă de finanțare și Fundația este recunoscătoare companiilor și persoanelor care decid să contribuie financiar la activitățile MET; fără fonduri suficiente, planurile riscă să fie restrânse.

Donează online prin EuPlătesc

Fundația Mihai Eminescu Trust îți mulțumește și acceptă donația ta în conformitate cu Articolul 1011 din Codul Civil


Donează din impozit

Voluntariat

Despre voluntariat sau cum să te implici

De-a lungul activităţii, Mihai Eminescu Trust a fost ajutat de voluntari, în special din străinătate (Marea Britanie și Germania), care au contribuit la implementarea şi desfăşurarea unor proiecte. Îi suntem recunoscători lui Karin Faltlhauser din Germania care a lucrat la amenajarea Turnului Cojocarilor, renovat în totalitate. În prezent, în turn funcționează o expoziție permanentă de obiecte de artizanat și atelierul meșterului-pielar, Ioan Nistor. Pentru anul academic 2013-2014, Aliosha Merz, voluntar din Germania, a lucrat la o serie de filme de prezentare a caselor de oaspeţi ale fundaţiei.

Stagii de voluntariat disponibile

Activând într-un spațiu cu peisaje de vis și comunități vii, cu oameni primitori, cum sunt satele Transilvaniei, Fundația propune stagii în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică. Alături de alți voluntari, ei vor locui într-un sat transilvănean, într-un mediu natural superb, în care tradiții vechi de secole au fost bine păstrate. Totodată, vor lucra într-un mediu integru, în cadrul unei fundații cu prestigiu și experiență. De cele mai multe ori, transportul, cazarea în case tradiționale și costul meselor sunt acoperite de Fundație. În cazul în care nu vă regăsiți în niciun program propus de noi, trebuie să știți că suntem deschiși întotdeauna la propuneri. Ne puteți scrie un mesaj pe adresa: contact@mihaieminescutrust.ro



Voluntariat online (ianuarie-decembrie): traduceri și retroversiuni documente în și din limbile engleză, germană și română, cercetare, design grafic, web developer, coach-ing tineri-lideri din sate, monitorizare știri, managementul altor voluntari, fundraising, comunicare, redactare și editare, ilustrator.


Activități de educație non-formală la centrul de învățare din satul Alma Vii, județul Sibiu (mai-septembrie)

Voluntariate punctuale pentru evenimentele Fundației în Sighișoara și în satele transilvănene: brunch-uri, festivaluri, expoziții, conferințe, concerte, sărbători în sate (aprilie-octombrie).


Programe de educație non-formală cu persoanele defavorizate din satul Mălâncrav, județul Sibiu (mai-septembrie).


Stagii pentru un fotografi în cadrul proiectelor în desfășurare (ianuarie- decembrie).


Voluntariat pentru sesiunile de plantări (martie-mai)

Ambasador pentru fundație (vlogger, blogger) care ne ajută să facem cunoscute cauzele fundației (ianuarie-decembrie).

Voluntariat corporate în satele Transilvaniei (plantări, acțivități educaționale, ecologie, team-bulding) (martie-octombrie)

Office work la biroul Fundației din Sighișoara (ianuarie-decembrie)

Stagiile se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani și pot avea o durată minimă de 2 săptămâni. În cazul voluntariatelor punctuale – 1 zi.

Scroll to Top