Donează

Când vine vorba despre activitățile de păstrare a patrimoniului, Fundația se ghidează după un fir roșu conducător și planurile pe termen mediu și lung sunt bine puse la punct. Pentru că toate aceste proiecte implică eforturi considerabile și resurse importante, MET se bazează pe contribuțiile celor care doresc să susțină Fundația în demersul său de revitalizare a comunităților rurale, de restaurare și valorificare a moșterii arhitecturale, istorice și culturale.

În termeni concreți, felul în care arată casele tradiționale aflate pe strada principală într-un sat istoric sau abilitatea locuitorilor de a-i face pe vizitatori să se simtă bine atunci când petrec câteva zile într-un loc din Transilvania depind de toate aceste resurse.

Există mai multe moduri în care MET poate fi susținută în proiectele sale de către cei interesați. De bună seamă, donațiile reprezintă o sursă importantă de finanțare și Fundația este recunoscătoare companiilor și persoanelor care decid să contribuie financiar la activitățile MET; fără fonduri suficiente, planurile riscă să fie restrânse.

Donează online prin EuPlătesc


Donează din impozit

Voluntariat

Despre voluntariat sau cum să te implici

De-a lungul activităţii, Mihai Eminescu Trust a fost ajutat de voluntari, în special din străinătate (Marea Britanie și Germania), care au contribuit la implementarea şi desfăşurarea unor proiecte. Îi suntem recunoscători lui Karin Faltlhauser din Germania care a lucrat la amenajarea Turnului Cojocarilor, renovat în totalitate. În prezent, în turn funcționează o expoziție permanentă de obiecte de artizanat și atelierul meșterului-pielar, Ioan Nistor. Pentru anul academic 2013-2014, Aliosha Merz, voluntar din Germania, a lucrat la o serie de filme de prezentare a caselor de oaspeţi ale fundaţiei.

Scroll to Top