Pe șapte mai la ora 17:00, am dat startul antrenamentelor de fotbal în Alma Vii pentru copii și tineri, din cadrul proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii. Încurajați de pe margine de primarul comunei Moșna, 22 de copii și tineri entuziaști din sat s-au bucurat timp de două ore de antrenamente de fotbal alături de domnul Cornel Campian, antrenor de fotbal din Sighișoara.

Este o șansă importantă pentru micii reprezentanți ai comunității să ia parte la o activitate sportivă în grup, atât de benefică dezvoltării lor, și un motiv pozitiv de socializare într-un mediu organizat.

Copiii și tinerii au fost împărțiți în două grupe de vârstă: 7-11 ani și 14-20 de ani, la prima grupă participând cu mare succes inclusiv fetele, încântate să ia parte la antrenamente alături de colegii lor.

Participanții la antrenament au avut parte de un suporter inedit pe margine, în persoana primarului comunei Moșna, venit să îi încurajeze la primul lor antrenament. Acesta chiar s-a alăturat tinerilor la exercițiile de dribling efectuate după încălzirea de început, moment care a adus voia-bună și zâmbetele pe chipul tuturor.

Antrenamentele continuă până în luna august, de două ori pe lună. La finalul seriei de antrenamente, Fundația va organiza o zi festivă în care se vor organiza meciuri amicale între echipele de copii și tineri din Alma Vii și echipe din Sighișoara.

Pentru antrenamentele din Alma Vii, Fundația a pus la dispoziție mingi de antrenament, jaloane, tricouri diferențiante și a facilitat colaborarea cu domnul antrenor.

Această acțiune face parte din proiectul „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, co-finanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Proiectul „REVEAL Alma Vii” este un proiect co-finanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care continuă eforturile Fundației de reintegrare armonioasă a monumentului în viața comunității. Scopul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional.
Proiectul „REVEAL Alma Vii” include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea ei în scopuri culturale, educative şi turistice. Acest proiect face parte din conceptul „Satul de Sine Stătător”, dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural. „Satul de Sine Stătător” urmăreşte implicarea oamenilor din comunitate, precum şi folosirea de cunoştinţe, unelte şi tehnici tradiţionale.