Concert al trupei free groove în cetatea fortificată din alma vii

Pe 3 iulie, cu doar o zi înainte de Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, am găzduit un concert foarte reușit în complexul de fortificații din satul Alma Vii, comuna Laslea, județul Sibiu. Trupa „Free Groove” a Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa a oferit o reprezentație de zile mari în fața comunității satului și a tuturor celor care ni s-au alăturat cu această ocazie. Iar publicul numeros și plin de viață a fost cucerit de rimurile și talentul soldaților americani.

Evenimentul a cuprins prezentarea proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, co-finanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al S.U.A, realizată de colegii din echipa de implementare a proiectului, de tururi ghidate în două dintre turnurile fortificației și de dansuri populare ale trupei locale de dansuri, alcătuită din cei mai mici reprezentați ai comunității.
Cu toții ne-am simțit minunat.

***
„REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este proiectul nostru complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu.

Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câştigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial, prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Scopul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional.

Proiectul „REVEAL Alma Vii” include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea ei în scopuri culturale, educative şi turistice.

Alte știri

Arhive

Galerie foto

No items were found matching your selection.

Scroll to Top