Comunicat de presă: 25 de copii din patru comunitati au creat un musical în tabăra de vară MuziCArte – AFCN

Proiectul nostru MuziCArte a avut ca punct culminant – adică cea mai așteptătă componentă din proiect de către participanți – tabăra de vară. 31 iulie – 6 august a fost o săptămână pe cinste pentru 25 de copii din Laslea, Mălâncrav, Archita și comuna Moșna.
După o vară întreagă în care am organizat ateliere de muzică, teatru și lectură în patru comunități din Transilvania cu 130 de copii și tineri (clasele V-VIII) a venit și momentul în care 25 dintre ei – cu o înclinație aparte spre muzică și teatru – au fost selectați pentru a participa într-o tabără de vară.

Copiii au petrecut o săptămână întreagă în satul Mălâncrav, din comuna Laslea, acolo unde au creat împreună cu coordonatorii și trainerii din proiect musicalul „Petrică în țara minunilor”, pe care îl prezintă de două ori: părinților, la finalul taberei, și publicului larg, pe 22 octombrie, cu ocazia unui eveniment așteptat în zonă, Ziua Mărului – Sărbătoarea comunității din Mălâncrav.

Copiii de etnii diferite s-au împrietenit între ei și au creat amintiri pe cinste în tabăra de vară: au avut, pe lângă pregătirea muzicală și teatrală, ateliere de lectură, drumeții lungi dar frumoase, seri de filme și recitaluri muzicale.

Ideea de a aduce împreună copii din aceste sate marginalizate are ca scop diminuarea preconcepţiilor preluate din familie sau comunitate. Interacţiunea fără reţinere, indiferent de mediul din care provin, copiii va fi încurajat pe tot parcursul taberei de către coordonatorii atelierelor şi echipa de proiect.
Tabăra, alături de dezvoltarea personală a participantilor, a avut ca obiectiv final construirea unui spectacol de muzică, teatru şi mișcare, care să pună în valoare tânăra generație de copii și să contribuie la conștientizarea contribuției importante pe care aceștia o au în viața cultural-artistică a comunității.

Acest proiect este co-finanțat de AFCN.Scroll to Top