3 Ateliere de fierărie dacică la Sarmizegetusa

Avem o veste bună: avem în toamna aceasta 3 sesiuni de Ateliere de fierărie dacică gratuite organizate lângă Sarmizegetusa: 2- 4 septembrie, 23 – 25 septembrie și 30 septembrie – 2 octombrie.

În lunile septembrie – octombrie 2022 vă dăm întâlnire de 3 ori în Costești, în apropierea Centrului de Informare Turistică (la scenă) pentru a lua parte la trei sesiuni de fierărie dacică. Atelierele sunt organizate în aer liber și fac parte din proiectul „Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului cultural european”. Veți învăța aici de la doi fierari cu experiență, veniți de la Fierăria „Batem fierul la conac!” și instruiți la prestigioasa instituție Les Compagnons et du Tour De France. Atelierele de fierărie sunt gândite să fie interesante atât pentru adulții care vor să își încerce puterile, cât și pentru a stârni curiozitatea copiilor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei din Orăștioara de Sus. Colaboratorii noștri de această dată sunt prietenii de la Batem fierul la conac, powered by Asociația Maria. Programul când vă așteptăm este după cum urmează: vineri, sâmbătă și duminică între 10:00 – 16:00 cu pauză între 14:00 – 14:30. Participarea este gratuită.

_________________

Ne susțin:

EEA and Norway Grants
Programul RO-Cultura
Granturi SEE & Norvegiene
Ministerul Culturii
Unitatea de Management a Proiectului – UMP
Institutul Național al Patrimoniului
Consiliul Judetean Hunedoara
Mihai Eminescu Trust
Møre og Romsdal fylkeskommune

Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european este numele proiectului depus de Consiliul Judetean Hunedoara și desfășurat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.
Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.
Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect este de 1.897.384,23 euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Hunedoara în valoare de 848.865,92 euro.

Scroll to Top