A avut loc ultima serie de ateliere de fierărie, la Costești

Week-end-ul trecut, mai precis pe 6, 7 și 8 octombrie, am avut ultima serie din Atelierele de fierărie și, de data aceasta, a fost vorba de o ediție internațională. Cele șase ateliere de fierărie dacică, au fost organizate de Fundația noastră, alături de prietenii de la Batem fierul la conac. Aceste ateliere au făcut parte din proiectul Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului cultural european.

Am bătut din nou fierul într-o formulă nouă cu companionii fierari: Léopold Nibel Aubert, Arthur Montury & Adrien Auer!

Atelierul a fost destinat copiilor, părinților, pasionaților de meșteșuguri și patrimoniu cultural, dar și localnicilor, vizitatorilor și vecinilor! Curioși de toate vârstele au pășit împreună în lumea fierarilor, lume plină de descoperiri și experiențe inedite. Toți participanții au intrat într-un univers senzorial și au învățat cum să transforme desenele în obiecte finite!

🎯 𝕀𝕥𝕚 𝕡𝕠𝕧𝕖𝕤𝕥𝕚𝕞 𝕕𝕖𝕤𝕡𝕣𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕚𝕖𝕔𝕥:

⚜️ Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european este numele proiectului depus de Consiliul Judetean Hunedoara și desfășurat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.

⚜️ Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.

EEA and Norway Grants

Programul RO-Cultura

Granturi SEE & Norvegiene

Ministerul Culturii

Unitatea de Management a Proiectului – UMP

Institutul Național al Patrimoniului

Consiliul Judetean Hunedoara

Mihai Eminescu Trust

Møre og Romsdal fylkeskommune

#eeagrants

#rocultura

Scroll to Top