Am elaborat strategia culturală a Sighișoarei

Proiectul Cultfort – Fortăreață culturală urbană – https://www.turnulmacelarilor.ro/ – este realizat și implementat de către fundația noastră de la începutul anului 2022. Prin acest proiect am pregătim Turnul & Bastionul Măcelarilor din Cetate pentru a deveni un spațiu de evenimente culturale de calitate în Sighișoara. De la începutul proiectului și până acum, ne-am ocupat cu lucrări de restaurare, conservare și punere în valoare la Turnul & Bastionul Măcelarilor pentru ca acestea să poată deveni un spațiu potrivit pentru evenimente culturale de calitate. Fundația noastră a gândit acest proiect în condițiile în care în Sighișoara nu există suficiente locuri adecvate pentru evenimente.

Spațiul s-a deschis propriu-zis în 2023. Anul acesta găzduim în Bastion 25 de evenimente culturale: concerte, teatru, film, video mapping, fotografie, gastronomie, precum și multe ateliere pentru copii cu tot felul de activități. Proiectul răspunde nevoilor identificate de echipa Fundației în cadrul unei serii de dezbateri publice organizate în 2019 la Sighișoara: de îmbunătățire a managementului cultural, de implicare a mediului de afaceri, de amenajare de spații culturale multifuncționale și de îmbogățire a agendei culturale locale.

Proiectul nostru a cuprins și elaborarea Strategiei culturale a Sighișoarei. Implementarea acestei activități a cuprins organizarea a 3 întâlniri de lucru și dezbatere a nevoilor culturale, precum și a propunerilor de îmbunătățire a ofertei cultural-artistice din Sighișoara. La aceste sesiuni de lucru au participat 45 de profesioniști și practicieni din sectorul cultural-creativ din Sighișoara. Discuțiile au fost diverse, pe parcursul acestora clarificându-se nevoile culturale la nivel local, cei implicați venind și cu propuneri pentru viitor. Documentul strategiei a fost dezbătut și completat de participanți în cadrul unei dezbateri publice, în luna februarie 2023, la care au participat 21 persoane.

_____________

Ne susțin:

EEA and Norway Grants

Programul RO-Cultura

Granturi SEE & Norvegiene

Ministerul Culturii

Unitatea de Management a Proiectului – UMP

#eeagrants#roculturaStrategia Culturală a Sighișoarei

Scroll to Top