Post disponibil la MET: Manager proiecte de mediu si patrimoniu natural 

Pozitie: Manager proiecte de mediu si patrimoniu natural 

Conditii: Contract de munca full-time (dupa o perioada de proba de 3 luni) 

Data inceperii contractului: 15 Februarie 2023 sau la data cea mai apropiata

Locul de munca: Biroul Fundatiei Mihai Eminescu Trust, Sighisoara

Raportare catre: Directorul Mihai Eminescu Trust 

Mihai Eminescu Trust (MET) 

Suntem o fundatie activa constant in ultimii 23 de ani, iar principalele noastre domenii de implicare sunt restaurarea si revitalizarea patrimoniului construit si proiectele noastre de sustinere a comunitatilor rurale. Al treilea pilon la fel de important este cel prin care MET sustine ferm contracararea efectelor negative asupra mediului inconjurator si face acest lucru cu ajutorul mai multor parteneri din strainatate (printre altii: lantul hotelier Accor Hotels, compania de cosmetice Caudalie). De implementarea acestor initiative de protejare a mediului ne ocupam prin plantarea de puieti si reimpaduriri, impreuna cu composesorate de paduri, primarii si scoli din zonele unde se fac plantarile. 

In prezent, MET a ajuns la aproape 3,000,000 de puieti plantati. Avem privilegiul sa avem langa noi parteneri puternici si stabili, iar munca noastra in domeniu a fost observata si sustinuta constant. Astfel, puietul cu nr. 1,000,000 a fost plantat de Majestatea sa Regele Charles (pe atunci ASR Printul de Wales), iar puietul cu nr. 2,000,000 l-a plantat Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis. 

Din 2022, datorita nevoilor globale si a dorintei noastre de a contracara efectele schimbarilor climatice, am inceput extinderea activitatii in domeniul certificatelor de emisii de carbon. Pentru ca ne dezvoltam in aceasta directie cautam inca o persoana care sa se alature echipei noastre.

Pe cine cautam?

Cautam o persoana (f/m) pasionata de mediul inconjurator, care sa se ocupe de organizarea plantarilor de puieti in diferite zone ale tarii, sa realizeze si sa pastreze contactul cu partenerii nostri din tara si din strainantate, care sunt implicati in aceasta activitate (ocoale silvice, primarii, scoli, composesorate de paduri, finantatori) si realizarea tuturor aspectelor administrative pre- si post-plantare. 

Postul implica atat munca la birou, cat si deplasari la locurile plantarilor in sezonul plantarilor (primavara si toamna). 

Cerinte detaliate obligatorii:

–        Capacitate foarte buna de organizare si planificare a timpului

–        Capacitate foarte buna si deschidere de a comunica atat in scris cat si vorbit cu partenerii implicati

–        Capacitate de cercetare si verificare in surse online 

–        Disponibilitate de deplasare la locurile plantarilor in sezonul de plantare

–        Abilitati tehnice de baza, pentru a putea efectua masuratori si a determina coordinate GPS cu un aparat special destinat pentru acest lucru

–        Competente generale IT cel putin medii; competente pachet MS Office avansat           

–        Abilitati lingvistice: limba romana si limba engleza fluent in scris si in vorbire sunt conditii absolut necesare. Orice alta limba vorbita in plus (in special maghiara sau germana) constituie un avantaj

–        Permis de conducere minim cat. B

–        Atitudine flexibila si de echipa (cand propriul volum de munca o permite, persoana va prelua din incarcarea colegilor atunci cand este nevoie). 

Cerinte specifice, optionale:

– Cunostinte anteriore despre schemele de implementare si tranzactionare ale certificatelor de carbon constituie un avantaj. 

Ce oferim: 

–        Masina de serviciu pentru deplasari 

–        Salariu atractiv 

–        Mediu de lucru placut, in echipa 

–        Posibilitati de dezvoltare personala si profesionala (traininguri si cursuri) 

–        Pentru candidati care nu sunt din Sighisoara, dar doresc sa se mute in zona, putem oferi posibilitati de cazare in zona ca parte a pachetului salarial. 

Persoanele interesate ne pot trimite o scrisoare de intentie in care explica de ce doresc si cred ca sunt potrivite pentru acest post si un CV la: ufernolend@mihaieminescutrust.org.

Scroll to Top