Școala de vară a ținut 6 zile la Centrul de agrement Costești, în județul Hunedoara. La ea au participat 28 de copii interesați de istorie și arheologie și care au căpătat noțiuni importante în acest domeniu în cel mai potrivit cadrul posibil: cetatea Sarmizegetusa.

Copiii s-au împărțit în 3 echipe și și-au făurit singuri embleme și steaguri cu Urșii, Lupii și Zimbri. Apoi ei au început să lucreze serios, în sensul că au aflat informații legate de patrimoniul UNESCO, au primit chituri de arheologie și jurnalul arheologului, au făcut mici cercetări științifice sub supravegherea specialiștilor.

Tot copiii au vizionat împreună animații interesante, au participat la jocuri sportive și au legat prietenii. În excursia lor la Grădiștea de Munte (Sarmizegetusa Regia) au fost ghidați de către colectivul de arheologi care cercetează situl.

Școala de vară a fost organizată de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, iar anul viitor va avea loc încă o ediție pe aceeaști temă și în cadrul aceluiași proiect: Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european.

Alte știri

Arhive

Galerie foto

No items were found matching your selection.

Scroll to Top