„Casa Noastă Viscri”, final de proiect finanțat prin TMI

„Casa Noastră Viscri” este unul din cele mai frumoase proiecte la care am lucrat și nu este usor să spunem asta. Reabilitarea casei cu nr. 140 din Viscri este o adevarată aventură. Am învațat tot felul de lucruri noi, am rezolvat probleme ce păreau ca vor împiedica realizarea acestui proiect, dar mai ales ne-am consolidat echipa și partenerii pricepuți cu care putem trece de orice obstacol.

“Casa Noastră Viscri” va fi un punct de reper important a Sitului Rural Viscri, un spațiu pentru comunitate, un muzeu viu și o sursă de informații pentru turiști. Deși abia ne apucăm de reabilitat printr-o altă finanțare câștigată prin P.O.R., avem atâtea activități în plan pentru acestă gospodărie, începând de la o nouă ediție a școlii de vară MEeT Heritage ce se va desfășura în timpul lucrărilor de execție, pană la activitățile de comunitate ce se vor petrece in șură.

Ne bucurăm să readucem la viață înca o locuință dintr-un sat al Transilvaniei. Acest lucru nu se putea fară sprijinul Institutului Național al Patrimoniului care ne-a finanțat efortul prin Timbrul Monumentelor Istorice. Pentru cine este interesat, TMI finanțează documentația tehnico-economică (DALI, PT, DTAC, DE), precum și intervenții de urgență ale monumentelor istorice.

Scroll to Top