Casa Voluntarilor e aproape gata

În Mălâncrav, chiar peste drum de grădiniță și lângă magazin, se află fosta casă parohială catolică, o casă cu două încăperi și un hol pe care îl vom folosi pe post de bucătărie. Aici, Fundația HORIZON din Olanda ne-a ajutat să reparăm totul cu grjiă, să punem sobe și să amenăjăm baia și să refacem obloanele sparte de la geamuri. Tot cu ajutorul lor am construit o șură, unde Fundația va organiza alături de voluntari ateliere pentru copiii din sat. MET transformă astfel o fostă casă parohială uitată într-un micro-centru educațional, cu locuri de cazare confortabile pentru voluntari.

Amenajările și lucrurile necesare căsuței (mobilă, veselă, obiecte de menaj și materialele ori jucăriile pentru ateliere) au fost posibile doar prin donații și voluntariat. La începutul verii ne-am strâns în mai multe serii voluntari din Sighișoara și orașele apropiate să dăm o mână de ajutor ca totul să fie gata.
Începând cu luna iunie, în ultimele două vineri ale lunii, 40 de copii din sat vor veni aici să petreacă timp cu folos, să învețe și să experimenteze alături de voluntari din sat și din alte locuri.

Încă avem nevoie de susținerea prietenilor fundației – așa că dacă aveți lucruri care credeți că se potrivesc să primească o nouă viață în căsuța voluntarilor noștri din Mălâncrav, atunci aici puteți vedea lista cu ceea ce încă ne lipsește.

Scroll to Top