Cine este Micul Arhitect din Sighișoara?

Elevii unei clase a III-a și cei ai unei clase a IV-a din Școala Joseph Haltrich din Sighișoara (Școala de pe Deal) sunt micii arhitecți care fac parte din programul nostru de inițiere în arhitectură pentru copii. Întâlnirile fac parte din Cultfort – Fortăreață Culturală Urbană, un proiect prin care fundația Mihai Eminescu Trust pregătește Turnul & Bastionul Măcelarilor să devină în 2023 un spațiu de evenimente culturale de calitate pentru sighișoreni.

Împreună cu un arhitect, copiii vor descoperi ce este arhitectura. Vor face machete și vor învăța istoria locului, un lucru esențial într-un spațiu așa de bogat din acest punct de vedere ca Sighișoara. Pe parcursul celor 13 ateliere, copiilor o să li se deschidă ochii în legătură cu acest loc special în care locuiesc și vor afla ce înseamnă să practici meseria de arhitect. Vor deveni mai atenți la mediul construit și natural al Sighișoarei, o să înceapă să observe în fiecare zi ceea ce nu observă acum.

Toate aceste descoperiri o să se întâmple prin joc, copiii o să măsoare, o să fie detectivi, o să se distreze învățând. Aceste ateliere în care copiii vor deveni mai conștienți de spațiul în care locuiesc vor avea loc săptămânal și la școală, dar și în plimbare prin cetate, precum și în inspecție-vizită de lucru într-un șantier adevărat la Bastion.

___________

Mai multe despre proiect: Fundația Mihai Eminescu Trust din Sighișoara a demarat la începutul anului 2022 un nou proiect: CULTFORT – Fortăreață de cultură urbană, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, Apelul 4 – „Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței publicului.” Proiectul are o durată de 24 de luni și beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 794.115 lei, 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust – 98.149 lei.

Ne susțin:

EEA and Norway Grants 
Programul RO-Cultura 
Granturi SEE & Norvegiene  
Ministerul Culturii 
Unitatea de Management a Proiectului – UMP

 #eeagrants #rocultura

Scroll to Top