Dăm viață Capitalei Daciei: Târg meșteșugăresc

Târgul meșteșugăresc este organizat la Costești, în județul Hunedoara, chiar lângă Sarmizegetusa. Dacă ajungeți la fața locului, o să puteți vedea sau chiar participa la workshop-urile cu meșteșugari locali. O să puteți admira costume populare frumoase, autentice, căci evenimentul include o paradă cu porturi din trei ținuturi cu renume și o să vă puteți bucura de dansuri tradiționale pentru această zonă.

Găsiți aici la târg miere, siropuri, sucuri și plăcinte cum se fac dintotdeauna în aceste locuri. Participanții au ocazia să recreeze un obiect dacic la atelierul nostru de fierărie instalat la târg. Neapărat să luați și copiii dacă ajungeți, pentru că avem un pavilion cu jocuri și activități colorate care este amenajat și deschis special pentru ei. 

Târgul meșteșugăresc este pe 8 și 9 octombrie în Costești, în Orăștioara de Sus, chiar pe drumul ce duce la Sarmizegetusa Regia, lângă Centrul de Informare Turistică. 

Program:


Sâmbătă: 14:00 – 18:00
Duminică: 14:00 – 19:00

_________________

Ne susțin:

EEA and Norway Grants
Programul RO-Cultura
Granturi SEE & Norvegiene
Ministerul Culturii
Unitatea de Management a Proiectului – UMP
Institutul Național al Patrimoniului
Consiliul Judetean Hunedoara
Mihai Eminescu Trust
Møre og Romsdal fylkeskommune

Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european este numele proiectului depus de Consiliul Judetean Hunedoara și desfășurat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.
Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.
Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect este de 1.897.384,23 euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Hunedoara în valoare de 848.865,92 euro.

Scroll to Top