In-clus. Ex-clus. Campania noastră de advocacy continuă

Episodul 4. Știți că de la începutul acestei săptămâni derulăm campania „In-clus. Ex-clus. Când o silabă decide destine.” Astăzi am ajuns la episodul 4, iar cu ocazia asta vă scriem care sunt oportunitățile și provocările pe care 16 ONG-uri și oameni cu inițiative sociale le-au pus împreună pe hârtie cu ocazia întâlnirii noastre din 14 noiembrie.

Oportunități:

1. Ne-am dat seama că o colaborare strânsă între ONG-urile din zonă funcționează mai bine decât situațiile când fiecare o face separat.

2. Sunt tare benefice evenimentele de incluziune socială – așa cum a fost Ziua Recoltei din proiectul nostru, al MET, din Archita.

3. Jocul și joacă aduc împreună copiii și oamenii, la atelier cineva a spus „În joacă nu există sărăcie.”

4. Perseverența ONG-urilor dă roade pe termen lung.

Provocări:

1. Barierele religioase stau de multe ori în calea interacțiunii cu persoanele vulnerabile.

2. Autoritățile care nu pot colabora cu ONG-urile din motive obiective poate fi un subiect de discuție și soluții pot fi găsite.

3. Ajutorul oferit nu este întotdeauna bine primit de persoanele vulnerabile, care nu îl gestionează întotdeauna bine. Exemplul aici pot fi hăinuțele primite din donații și aruncate pe câmp.

Participă la brainstorming-ul nostru virtual, în care ne propunem să găsim 100 de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, inspirate din proiectele în care ești implicat. Meșterim la o colecție de 100 de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, care vor apărea într-un ghid comun al mai multor ONG-uri și inițiative de incluziune socială. Notează ideea sau ideile tale într-un mesaj pe adresa de email: contact@mihaieminescutrust.ro, până pe data de 29 noiembrie, data la care se încheie campania noastră.

Pentru a crește impactul campaniei:

📤Ajută-ne cu un SHARE.

🎯Dă-ne un LIKE.

🗣Lasă-ne un COMMENT.

Proiectul din care face parte campania: ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă

ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă

Ne susține:

@acfromania

#haide#ActiveCitizensFund

#Romania#activecitizens#EEANorwayGrants

Scroll to Top