In-clus. Ex-clus. Campania noastră de advocacy – Episodul 6

Episodul 6️⃣ din Campania „In-clus. Ex-clus. Când o silabă decide destine.” prezintă astăzi trei ONG-uri care activează în domeniul incluziunii sociale.

🎯Fundația VERITAS din Sighișoara are sloganul „Noi vrem să facem o diferență pozitivă în comunitate” și vine cu servicii sociale multe ca număr și toate cu impact puternic. Fac o treabă grozavă la Centrul de zi pentru copii, la Centrul de zi pentru adolescenți, la Centrul de zi pentru persoane adulte pensionate sau la cel pentru persoane adulte cu dizabilități. Mai au o cantină socială, o cafenea cu nume frumos, „House on the Rock”, proiecte faine: „Mainstream Sighișoara – Investiție europeană pentru incluziune socială”, „Sănătatea ta contează”, „Corpul Păcii”, „Proiectul Generații”, care a avut, de exemplu, opt voluntari seniori ce au împărtășit din cunoștințele lor copiilor și tinerilor.

Acasă

🌱Găsiți Herbarium – Șura cu plante în satul Șoard, din Vânători, Mureș. Anamaria, inițiatoarea proiectului scrie că „Herbarium – Șura cu plante a luat naștere din dorința de a readuce aminte oamenilor că plantele au numeroase beneficii și efecte terapeutice asupra organismului”, însă treptat, „Herbarium” a devenit locul în care Anamaria face voluntar ateliere pentru copiii din satul ei și în viitor dorește să deschidă un centrul de adăpost holistic pentru mamele și copiii care se confruntă cu violența domestică.

Despre Noi

🧩Asociația “Viața are Sens” oferă în cadrul Centrelor de zi servicii primare si specializate pentru copii si tineri cu dizabilități. „Ceea ce dorim să oferim este educarea, îngrijirea copiilor si tinerilor admişi în programele noastre, creşterea gradului de implicare a familiei şi a comunităţii în asigurarea unor condiții de viață decente pentru copiii cu dizabilități. Facilităm accesul la educaţie, socializarea şi inserţia socială a copiilor cu dizabilităţi ori aflaţi în situaţii de nevoi speciale ce pot provoca marginalizarea ori excluderea lor socială, prin furnizarea serviciilor specializate în Centru, precum şi prin parteneriate de colaborare cu autorităţile locale, alte instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului.”

Îi găsiți la: asociatiavas@gmail.com

Participă la brainstorming-ul nostru virtual, în care ne propunem să găsim 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, inspirate din proiectele în care ești implicat. Meșterim la o colecție de 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, care vor apărea într-un ghid comun al mai multor ONG-uri și inițiative de incluziune socială. Notează ideea sau ideile tale într-un mesaj pe adresa de email: contact@mihaieminescutrust.ro, până pe data de 29 noiembrie, data la care se încheie campania noastră.

Pentru a crește impactul campaniei:

📤Ajută-ne cu un SHARE.

🎯Dă-ne un LIKE.

🗣Lasă-ne un COMMENT.

Proiectul din care face parte campania: ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă

Ne susține:

Active Citizens Fund – Romania

#haide#ActiveCitizensFund

#Romania#activecitizens#EEANorwayGrants

Scroll to Top