In-clus. Ex-clus. Când o silabă decide destine. Episodul 3.

Este aici. Episodul 3 din „Inclus. Exclus. Când o silabă schimbă destine.”, campania noastră de advocacy pentru conștientizarea necesității incluziunii sociale desfășurate în proiectul ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă.

Facem cunoștință cu două ONG-uri din zona Sighișoarei care sunt trup și suflet pentru incluziunea socială, oameni cu inima deschisă să se implice dincolo de o simplă meserie, oameni pe care poate îi cunoașteți sau nu.

Liviu și Elena Tudosie de la Asociația Perspective Danes >

o organizație non-profit cu autonomie administrativă, care funcționează fără implicare politică și îndeplinește standardele unei misiuni caritabile creștine. Ei se ghidează după valorile creștine în conformitate cu tratatele internaționale și cu legea și Constituția română. Susțin educația creștină, se preocupă să aducă un plus de bine în viața comunităților defavorizate și lucrează intens cu membrii comunității pentru a înțelege rolul lor social. Au un grup de suport pentru văduve, un program de sprijin pentru cetățenii ucrainieni, se ocupă de tinerii din Daneș în parcursul lor școlar, fac activități sportive cu cei mici și au un program minunat de afterschool. De curând au deschis un magazin social, cu prețuri mici-mici, astfel încât cumpărătorii lor să știe că orice produs are o valoare și merită apreciat.

Asociația Hopa! din satul Țopa și Teli Iacșa, un talentat artist plastic din București, mutat în Transilvania acum câțiva ani, activează cu blândețe pentru incluziune socială în satul Țopa din comuna Albești. Organizația lor este deschisă de curând și vor să revigoreze valorile umane prin acte de cultură, acțiuni sociale, proiecte educaționale și de ocrotire a naturii. Au în plan rezidențe artistice, vor să înfrumusețeze satul cu ajutorul artiștilor și arhitecților, iar meșteșugurile tradiționale urmează să fie transmise copiilor. Se gândesc la ateliere în școli, cu voluntari, pentru tineri cu dizabilități, toate fiind inițiative făcute cu sufletul. Îi găsiți pe FB, căutând Căsuța din Țopa.

Vedeți în comentarii Episodul 1 și Episodul 2 din campania noastră.

Participă la brainstorming-ul nostru virtual, în care ne propunem să găsim 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, inspirate din proiectele în care ești implicat. Meșterim la o colecție de 1️⃣0️⃣0️⃣ de IDEI de INCLUZIUNE SOCIALĂ, care vor apărea într-un ghid comun al mai multor ONG-uri și inițiative de incluziune socială. Notează ideea sau ideile tale într-un mesaj pe adresa de email: contact@mihaieminescutrust.ro, până pe data de 29 noiembrie, data la care se încheie campania noastră.

Pentru a crește impactul campaniei:

📤Ajută-ne cu un SHARE.

🎯Dă-ne un LIKE.

🗣Lasă-ne un COMMENT.

Proiectul din care face parte campania: ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă

ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă

Ne susține:

Active Citizens Fund – Romania

#haide#ActiveCitizensFund

#Romania#activecitizens#EEANorwayGrants

Scroll to Top