Vara asta ne întâlnim cu oamenii cei mai harnici și cu initiativă din 10 sate aflate în zona în care suntem activi. Scopul este să găsim împreună soluții despre cum să ne implicăm civic într-un mod coerent. Adică găsim instrumentele și căile potrivite în fiecare sat în parte prin care să deschidem un dialog folositor și de parteneriat cu autoritățile locale pentru a obține rezultate bune. 

Cele 10 localități în care mergem în vara asta pentru a discuta cu acei localnici care se implică în bunul mers al comunității din care fac parte sunt: Archita, Criț, Viscri, Saschiz, Cincșor, Daia, Mălâncrav, Richiș, Alma Vii și Agnita. Toate acestea fac parte din destinația Colinele Transilvaniei, iar proiectul se numeste Pact2020 este realizat în colaborare cu WWF Romania și Mioritics. 

Pe scurt, facem cafea proaspătă și mergem să ne întâlnim în jurul unei mese rotunde organizate în satul respectiv cu cei care vor să facă lucruri bune pentru sat și venici, nu doar pentru ei. Acolo discutăm deschis, timp de câteva ore, despre ce probleme mai presante există în sat și cum se poate organiza nucleul format din oameni activi ai satului pentru a le rezolva împreună cu autoritățile.

Proiectul este derulat de Asociația WWF România, Asociatia Mioritics, Fundatia Mihai Eminescu Trust și beneficiază de o finanțare în valoare de 247.856  euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Alte știri

Ce este patrimoniul?

V-ați întrebat vreodată ce este patrimoniul si câte categorii de patrimoniu există? Definiția clasică ne…

Mai mult

Arhive

Galerie foto

No items were found matching your selection.

Scroll to Top