Lucrăm împreună cu alte ONG-uri și instituții pentru incluziune socială

Lucrăm împreună cu alte ONG-uri și instituții pentru incluziunea socială din zonă. Săptămâna trecută am încheiat Campania de Advocacy pentru incluziune socială cu o dezbatere publică „In-cluziune. VS. Ex-cluziune”, când am fost găzduiți de colegii noștri de la Fundația Veritas. Am avut parte de exerciții practice, lucru în echipe și mult schimb de informații și idei pentru viitoare colaborări. Evenimentul a fost organizat alături de Centrul De Dezvoltare Socială CEDES din Sighișoara.
Ne-am bucurat să avem alături experți de la Direcția de Asistență Socială Sighișoara, de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș și de la Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii.

De data aceasta, Ong-urile din Sighișoara și din zonă care au trimis oameni interesați pentru discuții și proiecte ori inițiative sunt: Aripi Și Sunet, Asociația Perspective Daneș, Asociația Adrian Luptă cu Autismul, Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara, HOPA! din Țopa.

După o rundă de prezentări, am lucrat în două echipe pe patru tematici distincte: comunitate, instituții și autorități, ONG-uri și educație și am dezbătut care sunt direcțiile în care lucrul pentru integrarea socială poate fi îmbunătățit în ceea ce îi privește pe acești „actori”.

Proiectul din care a făcut parte campania noastră se numește @ȘURA – Laborator de experimentare şi implicare civică incluzivă.

Ne susține:

@Active Citizens Fund – Romania

#haide

#ActiveCitizensFund

#Romania

#activecitizens

#EEANorwayGrants

Scroll to Top