MET plantează 497.850 de puieți în 2023

Proiectele de plantare au numeroase beneficii, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru comunitățile locale. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale unui astfel de proiect:

 Combat schimbările climatice: Prin plantarea de arbori, se reduce nivelul de dioxid de carbon din atmosferă, ceea ce ajută la combaterea schimbărilor climatice.

Îmbunătățesc calitatea aerului: Arborii absorb poluanții din aer și eliberează oxigen, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea riscului de afecțiuni respiratorii.

Protejează solul: Arborii protejează solul de eroziune și degradare, menținându-l sănătos și fertil.

Contribuie la creșterea biodiversității: Arborii și plantele sunt habitatul natural pentru multe specii de animale și insecte, ajutând la menținerea biodiversității.

Îmbunătățirea calității vieții: Arborii și spațiile verzi sunt importante pentru sănătatea noastră mentală și fizică. Acestea contribuie la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Dezvoltarea comunității: Proiectele de plantare implică adesea comunitățile locale în procesul de plantare și îngrijire a plantelor, ceea ce poate contribui la dezvoltarea comunității și la consolidarea relațiilor între membrii acesteia.

Îmbunătățirea esteticii: Spațiile verzi și arborii contribuie la îmbunătățirea aspectului estetic al comunității, fiind un element important în dezvoltarea turismului și a industriei locale.

În concluzie, proiectele de plantare sunt o modalitate eficientă și importantă prin care putem proteja mediul înconjurător, îmbunătăți calitatea vieții și dezvolta comunitățile locale. În acest an, prin proiectele derulate, Fundaţia Mihai Eminescu Trust, în colaborare cu ocoalele silvice şi proprietarii de terenuri, au contribuit la plantarea a 497.850 de puieți, adică aproape jumătate de milion de copaci. Locațiile calamitate unde am desfășurat acțiuni de plantare au fost în județele Brașov, Bacău, Mureș, Harghita, Covasna, Bihor, Bistrița, Alba.

Le mulţumim pentru încrederea şi susţinerea în derularea acestor acţiuni partenerilor noştri: Pur Projet şi Caudalie. Mulţumim, de asemenea, şcolilor şi liceelor care şi-au manifestat interesul, au participat şi s-au implicat in acţiunile de plantare.

Scroll to Top