Michaela Türk – Noul Director de dezvoltare și implementare proiecte al Fundației Mihai Eminescu Trust

Mihai Eminescu Trust anunță cu bucurie și mândrie promovarea colegei noastre, Michaela Türk, cea care deține, începând din martie, poziția de Director de dezvoltare și implementare proiecte. Michaela reprezintă o mare parte din ceea ce Mihai Eminescu Trust este astăzi, ea fiind cea care, din anul 2010, are grijă ca proiectele noastre să se adapteze organic la toate schimbările comunităților  în care lucrăm.

Diversitate. Cuvântul care definește atât direcția noilor proiecte ale Fundației Mihai Eminescu Trust, cât și comunitățile în care le implementăm.

Michaela oferă viziune activităților noastre din proiecte și o planificare de lungă durată a impactului pe care ne dorim să îl avem: proiectele din ultimii ani integrează armonios componenta tinerei generații și cea a protejării patrimoniului.

Sighișoara, în special, reprezintă pentru Michaela, locul pentru a cărui dezvoltare militează cu o implicare desăvârșită. Acest oraș are, datorită ideilor ei și susținerii MET, un nou proiect cultural major: CULTFORT – Fortăreață de cultură urbană, un proiect prin care Turnul și Bastionul Măcelarilor din cetatea medievală devin, dintr-un loc ferecat și pustiu, un spațiu vibrant de evenimente culturale inovative: video mapping, film și teatru în bastion, formări de antreprenoriat cultural, workshop-uri de pictură și artă fotografică ori programe destinate copiilor, precum Micul arthitect. Michaela are darul, puterea și determinarea de a transpune idei în pași concreți de realizare a proiectelor. Comunități și orașe se schimbă ușor-ușor în bine datorită viziunii pe care Michaela și membrii echipei MET o au, și de la care pornesc proiectele Fundației. Iar Michaela este cea care de ani de zile pune viziunile în cuvinte și câștigă proiecte care apoi transpun viziunile în realitate.

Tot în cetatea Sighișoarei, în primăvara aceasta, se întâmplă Târgul Meșteșugarilor, un eveniment a cărui tradiție este continuată de Fundația Mihai Eminescu Trust, iar Michaela este implicată în conceptul acestei ediții: vânătoare urbană de comori, demonstrații de meșteșuguri, tururi culturale ghidate și ateliere de pictură în bastion sunt incluse în cele patru zile de târg. Dacă ar fi să o descriem pe Michaela în câteva cuvinte am spune că este cea care a contribuit esențial la sudarea echipei Fundației și care a lucrat, pas cu pas, la creșterea notorietății ei. Caldă, de o bunătate debordantă și integritate exemplară, colega noastră se implică cu profesionalism și dăruire în munca Fundației. Iar dacă încă nu o cunoașteți și se întâmplă să veniți unde se desfășoară proiectele noastre, atunci poate o veți întâlni în sala căminului cultural din Archita cu ochii plini de bucurie și emoție să-i vadă pe copiii satului cântând și dansând pe scenă, sau poate în Alma Vii, urcată cu echipa de proiect în podul bisericii recent restaurate, inspectând atent lucrarea, ori la Sarmizegetusa, unde se desfășoară un alt proiect amplu al Fundației. Cel mai adesea o găsiți în orașul ei drag, Sighișoara, în biroul MET din Turnul Cojocarilor, unde dedică mii de ore de muncă nu doar scrierii, ci și implementării proiectelor, și, implicit, beneficiului comunităților în care activează MET de 23 de ani.

Scroll to Top