Când se face vreme bună anul viitor, în 2023, Turnul și Bastionul Măcelarilor din cetatea Sighișoara vor fi deja un spațiu amenajat pentru evenimente, dotat cu tot ce trebuie și primitor de oaspeți. Am pregătit deja pentru acest moment concerte, piese de teatru, proiecții de film, evenimente gastronomice, expoziții foto și video mapping. Astfel sighișorenii vor avea un spațiu de evenimente culturale special amenajat pentru asta.

Toate acestea se vor întâmpla prin proiectul nostru Cultfort – Fortăreață culturală urbană, care este gândit special pentru asta. Însă până ajungem la partea de spațiu de evenimente, suntem la partea restaurare, conservare și punere în valoare a Turnului & Bastionului Măcelarilor. Lucrările au început vara aceasta și vor continua și în prima parte a anului viitor. Acestea sunt susținute și finanțate de către partenerul nostru de lungă durată Horizon Foundation

De îndată ce terminăm pregătirea spațiului, vom da drumul programului de evenimente despre care vă povesteam mai sus. Prin urmare, urmăriți pagina dedicată de facebook cultfort pentru a fi la curent cu ultimele știri. Sperăm că veți fi printre primii noștri musafiri în spațiul de cultură, imediat ce îl vom deschide. Între timp puteți să participați la tururile Sighișoarei pentru sighișoreni, plimbările ghidate gratuite care au loc în oraș din două în două săptămâni. 

Împreună cu artiștii și organizațiile implicate în viața culturală a Sighișoarei așteptăm cu nerăbdare amenajarea și deschiderea spațiului de evenimente. 

_____________

Mai multe despre proiect: Fundația Mihai Eminescu Trust din Sighișoara a demarat la începutul anului 2022 un nou proiect: CULTFORT – Fortăreață de cultură urbană, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, Apelul 4 – „Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței publicului.” Proiectul are o durată de 24 de luni și beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 794.115 lei, 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust – 98.149 lei.

Ne susțin:

EEA and Norway Grants

Programul RO-Cultura

Granturi SEE & Norvegiene

Ministerul CulturiiUnitatea de Management a Proiectului – UMP

#eeagrants #rocultura

Alte știri

Arhive

Galerie foto

No items were found matching your selection.

Scroll to Top