Rol încheiat în proiectul Capitala Daciei

După trei ani și multe activități de revitalizare, rolul nostru în proiectul Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european s-a încheiat la finalul lui martie.

Pe scurt, contribuția noastră a avut rezultate bune: 60 de copii care au participat la școala de vară „Micul arheolog”, avem 82 de absolvenți ai cursurilor de formare interactivă „Protectorii patrimoniului”, două târguri de meșteșuguri, șase serii X 3 zile de ateliere de fierărie când 202 persoane din zonă au intrat curioase în rolul unui fierar dac. Am realizat materialele promoționale ale proiectului, site-ul web și aplicația IT din proiect.

Aici regăsiți link-ul către filmul de prezentare al proiectului: https://www.youtube.com/watch?v=1D0HsOdAGyU&t=283s

🎯 𝕀𝕥𝕚 𝕡𝕠𝕧𝕖𝕤𝕥𝕚𝕞 𝕕𝕖𝕤𝕡𝕣𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕚𝕖𝕔𝕥:

⚜️ Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european este numele proiectului depus de Consiliul Judetean Hunedoara și desfășurat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.

⚜️ Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.

EEA and Norway Grants

Programul RO-Cultura

Granturi SEE & Norvegiene

Ministerul Culturii

Unitatea de Management a Proiectului – UMP

Institutul Național al Patrimoniului

Consiliul Judetean Hunedoara

Mihai Eminescu Trust

Møre og Romsdal fylkeskommune

#dămviațăcapitaleidaciei

#eeagrants

#rocultura

Scroll to Top