Comunicat de presă: Start în proiectul MuziCArte

Proiectul nostru nou, MuziCArte, este de fapt, un program special gândit pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților rurale marginalizate cultural din România. Încurajăm copiii din patru comunități din Transilvania să-și dezvolte creativitatea și imaginația. Scopul nostru principal este să facem comunitățile să conştientizeze cât de importantă este educaţia cultural-artistică pentru dezvoltarea durabilă a comunităţii.   

Timp de 7 luni, din aprilie până în octombrie, ne veți găsi în Moșna, Laslea, Mălâncrav și în satul Archita, cu ateliere de teatru, muzică și lectură. Sloganul programului este „MuziCArte: – Muzică, arte și carte în comunități marginalizate”.

Finanțarea totală a proiectului este de 117 038 RON, din care finanțarea AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional) este de 86,610.7 RON, la care se adaugă o co-finanțare de 30,427.3 RON din partea Fundației Mihai Eminescu Trust. 

Propunem cu această ocazie un alt stil de învățare, cu o metodă educativă specială, unde rezultatele sunt imediate. Proiectul va răspunde, într-un mod integrat, nevoilor comunității identificate în cadrul întâlnirilor cu elevii satului: lipsa acută de activități culturale și copii cu o imensă nevoie de activități extrașcolare. Așteptăm să implicăm în proiect 140 de copii, 200 de spectatori care îi vor aplauda. Copiii care vor dori să se înscrie în proiect vor fi coordonați de câte 3 artiști și 4 meșteșugari, alături de care vor descoperi felurite meșteșuguri din zonă, pentru că proiectul țintește și promovarea patrimoniului imaterial local. Populația celor patru comunități va fi și ea impactată de proiect.

Vom avea 20 de ateliere de teatru, muzică și lectură, o tabără de vară cu 25 dintre ei în Mălâncrav, loc în care copiii vor pune la cale un spectacol. Vă așteptăm să îi vedeți în acțiune la premiera spectacolului, chiar de Ziua Mărului, sărbătoarea consacrată a comunității mălâncrăvene. Sunteți așteptați așadar pe 22 octombrie să îi încurajați. Spectacolul se va numi „Artiști la tine în comunitate.”
—-

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este o instituţie publică autonomă, aflată în subordinea Ministerului Culturii, care operează la nivel național de peste 15 ani. Înființată în 2005 AFCN este principalul finanțator public al ofertei culturale din România care aplică un proces transparent de evaluare și selecție.

Proiectul „MuziCArte: – Muzică, arte și carte în comunități marginalizate” nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Misiunea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) este să finanțeze proiecte ce susțin creaţia contemporană românească și valorizarea patrimoniului, ce contribuie la buna înţelegere a fenomenelor artistice precum şi la accesul cât mai larg al publicului la cultură. Pentru mai multe detalii vă invităm să accesaţi site-ul www.afcn.ro

Scroll to Top