Începând de vara asta, din 2022, Turnul și Bastionul Măcelarilor din cetatea Sighișoara vor fi un spațiu primitor pentru evenimente. Vorbim despre evenimente culturale atent curatoriate pentru sighișoreni, o veste tare bună în condițiile în care spațiile de cultură din Sighișoara sunt destul de puține și apetitul locuitorilor pentru evenimente, dovedit în urma unor studii locale recente, este destul de bine reprezentat. 

Acum știm deja că în Bastion o să răsune concerte cu muzică bună, o să fie puse în scenă piese de teatru adaptate unor tematici actuale și o să aibă loc proiecții de film asociate problemelor contemporane.

Imediat ce terminăm amenajarea spațiului, vom începe agenda pe care ne-am propus-o, care include o serie bogată de evenimente vara aceasta și vara urmatoare. Prin urmare, urmăriți siteul cultfort.ro și pagina dedicată de facebook cultfort pentru a fi la curent cu ultimele știri. Sperăm că veți fi printre primii noștri musafiri în spațiul de cultură.  

Turnul și Bastionul Măcelarilor din citadela Sighișoara sunt chiar vizavi de biroul nostru, în citadela Sighișoara. De ani de zile ne gândim cum să facem să introducem acest loc special în viața culturală de zi cu zi a sighișorenilor și acum chiar reușim. 

Mai multe despre proiect: Fundația Mihai Eminescu Trust din Sighișoara a demarat la începutul anului 2022 un nou proiect: CULTFORT – Fortăreață de cultură urbană, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, Apelul 4 – „Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței publicului.” Proiectul are o durată de 24 de luni și beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 794.115 lei, 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust – 98.149 lei.

_____________

Ne susțin:

EEA and Norway Grants

Programul RO-Cultura

Granturi SEE & Norvegiene

Ministerul CulturiiUnitatea de Management a Proiectului – UMP

#eeagrants #rocultura

Alte știri

Arhive

Galerie foto

No items were found matching your selection.

Scroll to Top