Turul Sighișoarei pentru sighișoreni nr. 4: joi, 24 noiembrie

Începând de joi, 13 octombrie 2022, ne-am propus să ”Descoperim istoria și identitatea culturală locală” împreună. În cadrul acestor ateliere informative vom vizita orașul cu ochi noi alături de un ghid care știe aproape totul despre el, Peter Suciu, și de alte persoane care iubesc Sighișoara și trăiesc aici. Primele două plimbări au avut loc deja și prezența a fost spectaculoasă încă de la prima ediție, dacă ținem cont de faptul că ploua tare: au fost prezenți 30 de sighișoreni.

Acum ne întâlnim pentru cea de-a patra oară joi, 24 noiembrie, ora 16:00. Întâlnirea și plecarea vor fi anunțate când ne mai apropiem de eveniment.

Aceste ateliere de documentare a istoriei locale vor avea loc prin toate cartierele Sighișoarei, nu doar în Cetatea Medievală. Turul de oraș face parte din proiectul nostru Cultfort – Fortăreață culturală urbană și va avea loc după amiaza la ora 16:00 din 2 în 2 săptămâni cât tine vremea bună. Când afară se răcește prea tare ne oprim și reluăm vizitele în primăvară, odată ce cheful de ieșit din casă revine.

___________

Mai multe despre proiect: Fundația Mihai Eminescu Trust din Sighișoara a demarat la începutul anului 2022 un nou proiect: CULTFORT – Fortăreață de cultură urbană, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, Apelul 4 – „Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței publicului.” Proiectul are o durată de 24 de luni și beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 794.115 lei, 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust – 98.149 lei.

Ne susțin:

EEA and Norway Grants
Programul RO-Cultura
Granturi SEE & Norvegiene
Ministerul Culturii
Unitatea de Management a Proiectului – UMP

Scroll to Top