Umplem Casa Voluntarilor cu zâmbete de copii/Mălâncrav

Știm precis cum se va întâmpla: Antonia va citi din cartea ei preferată „Supa bunicului”. Andrei va țâșni imediat la mingea de fotbal din plasa aflată lângă scări, iar Iulia o va îmbrățișa strâns-strâns pe tușa, doamna Elena, cea care îi învață pe copii să țeasă la război. Sigur vom avea sute de astfel de momente de care ne vom aminti apoi, în timp, zâmbind. Asta a fost introducerea. Acum vă punem spune că în iunie începem bilunar ateliere pentru copiii și tinerii din Mălâncrav alături de voluntari din sat și de pe alte meleaguri. Ne vedem în ultimele vineri ale lunii până în decembrie, la Casa Voluntarilor pe care și voi ne-ați ajutat să o facem primitoare. Totul e posibil datorită partenerilor noștri de cursă lungă de la Fundația HORIZON din Olanda. Așadar vă putem anunța că începem pe 23 iunie, la ora 10:00.  

Acest proiect mic, dar cu impact mare, vine în completarea altor proiecte de acest tip derulate alături de Fundația HORIZON în sat, trei tabere anuale de lectură începând cu 2019, 5 ateliere muzicale pentru 80 de copii anul trecut, ca să enumerăm câteva. Ne-am dorit să fim alături de copii și tineri și în restul anului, nu doar vara, ajutându-i prin activitățile de educație non-formală din mai multe perspective și cu mai mult impact.

Atelierele din acest an sunt susținute de voluntari din sat (țesătorie la război tradițional, lectură și dezvoltare personală, grădinărit, plante și legume și gospodărie, ori fotografie) dar și de alți profesioniști din alte orașe care vor dedica ore probono cauzei noastre de a le oferi copiilor din sat un spațiu în are joaca, voia-bună și râsetele nelimitate fac casă bună cu meșteșugurile, cărțile, emoțiile și creativitatea. Vă ținem la curent de cum merge totul.

Scroll to Top