Ziua Recoltei în Archita

Pe 1 octombrie vă așteptăm în Archita să ne bucurăm împreună de prima ediție a evenimentului Ziua Recoltei în Archita. Programul include ateliere meșteșugărești pentru copii, bucate faine chiar din sat și muzică veselă. Copiii din sat repetă cu spor la primul lor dans adevărat pe care îl vor prezenta cu această ocazie.

Sărbătoarea va începe la două la prânz și totul se încheie la ora șase. Sunt așteptați oameni din comunitate și musafiri aflați în zonă. Masa, atelierele pentru copii si cântecele au loc în centrul satului, în spațiul public din fața Bisericii Evanghelice.

Localnicii din asociația Descoperă Archita au fost direct implicați în organizare și s-au pregătit pentru oaspeții veniți la Ziua Recoltei în Archita cu bunătăți locale (plăcinte, ceaun și delicatese cu trufe) și un program artistic bogat. Pe scenă au urcat 6 cântăreți de muzică populară din zonă, precum și 20 de copii din sat, care au dansat un dans modern sub coordonarea antrenorului Cornel Câmpian de la Clubul Copiilor din Sighișoara. La standul proiectului, voluntarii MET au lucrat cu copiii magneți din lut cu matrița bisericii fortificate din sat.

_________________

Proiectul „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă” este un proiect derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Site-ul proiectului este: https://www.sura-archita.ro/
Active Citizens Fund – Romania
#haide
#ActiveCitizensFund
#Romania
#activecitizens
#EEANorwayGrants
🌱Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă.

Scroll to Top