Despre proiect
Ne bucurăm atunci când respirăm aerul curat al Transilvaniei. Alături de monumente istorice, de tradiții și datini, de cultură și meserii tradiționale, calitatea aerului din această regiune este un element prețios care face parte din patrimoniul local. Fundația MET a înțeles necesitatea protejării acestuia și, împreună cu grupul AccorHotels-Orbis, derulează din anul 2009 un amplu proiect de împădurire.
Fidelă principiilor sale verificate în timp, Fundația este implicată în proiecte care urmăresc să îmbunătățească viața comunităților transilvănene, în acord cu valorile moștenite de generații. În acest punct, viziunea MET s-a potrivit foarte bine cu proiectul Plant for the Planet, propus de grupul AccorHotels-Orbis: așa a început un proiect de succes, un proiect viu, de culoare verde crud.
Concept
Ne-am obișnuit să găsim la hotelurile de mai multe stele unde suntem cazați un cartonaș, pe care scrie că suntem rugați să folosim același prosop și a doua zi, pentru a reduce consumul de resurse. În cazul proiectului nostru, rezultatul nu este unul abstract. Este ușor să înțelegem la ce folosesc eforturile noastre: mai puține prosoape spălate se transformă în păduri, în frunzișul cărora cântă nenumărate păsări.
Grupul hotelier Accor-Orbis a început proiectul Plant for the Planet în 2009. Ideea proiectului a fost simplă: și-au convins o parte dintre clienți să nu schimbe prosoapele după o singură folosire. S-a diminuat astfel consumul de detergent și apă, iar grupul hotelier a folosit jumătate din fondurile astfel economisite pentru un amplu proiect de reîmpădurire. Plant for the Planet se întâmplă azi în 25 de țări din lume, iar România a fost singurul partener european al grupului până în 2014, când proiectul a devenit Planet 21. Proiectul se bazează pe o colaborare strânsă între clienții și angajații lanțului hotelier și apoi între lanțul hotelier și comunitățile locale. Toți au un rol cheie, iar de atitudinea fiecăruia depinde reușita proiectului.
Alte proiecte exemplare
Traseu cultural Mălâncrav
Patrimoniu multietnic viu Acest proiect a fost implementat în satul Mălâncrav, între anii 2015-2016, și…