Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active

Călin este un licean din Sighișoara care este implicat, curios și dornic să participe la toate activitățile propuse de noi. Întreabă, propune, ia cuvântul. Împreună cu alți 39 de elevi de liceu din orașul lui, dar și din satele Viscri și Mălâncrav, a avut ocazia, în toamna anului 2019, să ia parte la un proiect interesant, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Toți elevii au ajuns la ședința consiliului satului din Viscri, au mers apoi la Brașov, unde au asistat la o ședință a Consiliului Județean de acolo. Grupul cu tineri a călătorit, în final, la București, la Palatul Parlamentului, unde au aflat informații despre rolul Parlamentului și importanța acestuia.

Toate aceste activități au avut ca scop creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active, contribuind la educarea unei generații de tineri implicați și responsabili pentru susținerea democrației și apărarea valorilor fundamentale.

Proiectul a durat trei luni și a cuprins, pe lângă vizitele deja amintite, ateliere de educație civică, realizarea unei analize sociologice pe subiectul implicării în comunitate, la care au răspuns peste 750 de tineri, dar și simularea unei dezbateri publice, în Sighișoara, cu titlul „Ce își doresc tinerii pentru comunitățile din care fac parte?” Atunci Călin și ceilalți participanți au propus reprezentanților primăriei mai multe măsuri, printre care și acordarea de abonamente gratuite elevilor pentru transportul în comun. Câteva luni mai târziu, tinerii au aflat bucuroși vestea aprobării proiectului de hotărâre privind acordarea acestei gratuități.

Alte proiecte

Scroll to Top