Educație pentru Antreprenori Rurali în Cultură

Știți bine că noi, aici, la MET, încurajăm antreprenoriatul local încă de la vârste tinere, pentru că niciodată nu e prea devreme, atunci când e vorba de educația în acest domeniu. Antreprenoriatul local este unul dintre pilonii conceptului nostru umbrelă, „Satul de sine stătător.”

Ne amintim cu drag de proiectul „Creștem Generația ARC”. Despre ce a fost vorba?

Fundația noastră, în parteneriat cu Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Sighișoara, a implementat în august-octombrie 2017 proiectul de tineret „Creștem Generația ARC – Educație pentru Antreprenori Rurali în Cultură”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Proiectul a abordat, în mod inovativ, educația antreprenorială în domeniul culturii, vizând tineri cu oportunități reduse din județele Brașov, Mureș și Sibiu și a contribuit la stimularea implicării tinerilor în viața socio-economică a comunității din care provin. Astfel, un grup de 30 de tineri din municipiul Sighișoara și satele Alma Vii, Archita, Mălâncrav și Viscri a fost inclus într-un program de consiliere, orientare profesională și inițiere în antreprenoriat.

În cadrul componentei de consiliere și orientare profesională, au avut loc sesiuni de consiliere de grup și individuale ale tinerilor, psihologul contractat aplicând teste de auto-cunoaștere, elaborând fișe de aptitudini și contribuind la dezvoltarea personală și profesională a acestora.

Inițierea în antreprenoriat s-a realizat prin intermediul partenerului proiectului, mai precis Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Sighișoara. Această inițiere în antreprenoriat s-a desfășurat sub forma unui curs de trei zile, ținut la Sighișoara, în cadrul căruia s-au transmis informații generale despre antreprenoriat și s-au organizat întâlniri între tineri și antreprenori din Sighișoara. Proiectul a mai inclus ateliere creative de valorificare a patrimoniului cultural, iar „Sărbătoarea Recoltei” de la Mălâncrav, din acel an, a fost ocazia în care tinerii și-au expus obiectele create. Totul a reprezentat o experiență practică pentru viitorii tineri antreprenori.

Alte proiecte

Civic Act

Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active Călin este un licean din…

Mai mult

Galerie foto

Scroll to Top