A thriving local community is guided by visionary leaders

Suntem cu toții de acord că o comunitate locală prosperă este ghidată de lideri cu viziune, care cred în binele comun. Și mai știm că, din păcate, în multe localități din această țară, acești „adevărați lideri”, așa cum îi numim noi, lipsesc. Ne simțim motivați și datori față de comunitățile locale în care activăm să încercăm să contribuim la identificarea și formarea posibililor viitori lideri.

În primul rând, este foarte importantă formarea acestor lideri adevărați, pentru dezvoltarea armonioasă a unei comunități, în care fiecare membru al ei are posibilitatea să contribuie la și să beneficieze de binele comun.

În al doilea rând, acești lideri adevărați reprezintă, pentru MET, veriga importantă între noi și comunitate, ei comunicându-ne nevoile comunității în care trăiesc. MET concepe un proiect și încearcă să găsească finanțare pentru a rezolva nevoia comunității identificată de către lider. Tot liderii ne ajută să găsim parteneri locali în implementarea proiectului. Aceștia sunt aleși în funcție de criteriile de sustenabilitate.

De 11 ani, de două ori pe an, membrii echipei MET participă la ateliere de formare cu Leoncio Orellana, expert internațional și specialist în dezvoltare comunitară și formare de lideri. Împreună cu el, am elaborat un ghid pentru identificarea și formarea unui lider local și am devenit formatori de lideri locali. Pe scurt, pașii sunt următorii:

1. Identificarea unui posibil lider din comunitate;

2. Identificarea acelor caracteristici pe care persoana le deține pentru a deveni un lider;

3. Dezvoltarea laturilor personalității care-i lipsesc pentru a deveni un lider. Aceasta se realizează în cadrul mai multor ateliere de formare, în grup și individuale;

4. Mentorat pe termen lung din partea echipei MET.

Suntem mândri că am reușit să motivăm multe persoane din comunitățile în care activăm să pășească împreună cu noi pe acest nou drum și să înțeleagă conceptul de bine comun, care poate duce la prosperitatea comunității în care trăiesc.

Alte proiecte

Civic Act

Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active Călin este un licean din…

Mai mult

Galerie foto

No items were found matching your selection.

Scroll to Top