Construirea a șapte poduri peste pârâul din sat

În satul Alma Vii, primul proiect implementat a fost unul din categoria proiectelor de dezvoltare comunitară. A fost vorba de construirea a șapte poduri peste pârâul din sat.

Cu câțiva ani înainte de implementarea acestui proiect, primarul comunei Moșna a rugat Fundația să încerce să se implice și în satele acestei comune. La prima vizită în satul Alma Vii, am fost impresionați de armonia unică arhitecturală și a peisajului care există aici. În cadrul primelor întâlniri comunitare pe care le-am organizat în satul Alma Vii, am aflat nevoia comună a mai multor locuitori – refacerea podurilor din sat.

Printr-o hotărâre a consiliului local al comunei Moșna, Fundației i-a fost oferit tot lemnul de stejar necesar pentru aceste poduri. Noi, la rândul nostru, am reușit să motivăm Fundația Horizon să ne ofere sprijin pentru costurile zilelor de muncă a noilor meșteri.

Dar cum să fixăm pilonii lungi de stejar în pământ, astfel încât să țină structura unui pod, destul de înalt, peste care să treacă mașini cu lemne sau fân? Imediat a venit și răspunsul: cu ajutorul meșterilor locali. Aceștia au creat un dispozitiv artizanal pentru bătut stâlpi, practic un ciocan montat pe un trepied cu scripete. Astfel, am realizat, în parteneriat cu comunitatea și primăria, șapte poduri de lemn, trainice și frumoase. Acea mașinărie creată de meșterii din Alma Vii a fost împrumutată și satelor Criț și Mălâncrav pentru realizarea de construcții asemănătoare.

Alte proiecte

Civic Act

Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active Călin este un licean din…

Mai mult
Scroll to Top