O bază pentru pompierii voluntari din Mălâncrav

Început în anul 2019, acest proiect a fost o inițiativă a comunității locale din satul Mălâncrav, comuna Laslea. Proiectul a fost identificat și planificat în cadrul proiectului ECOM Villages. A fost dus la bun sfârșit cu susținerea Primăriei Laslea, a Fundației Horizon, a Sudtiroler Schutzenbund și este realizat cu sprijinul grupului local de pompieri voluntari.

Firma de construcții contractată este din Mălâncrav, iar majoritatea meseriașilor au fost formați de MET, pe parcursul celor 20 de ani de activitate. Sala de la etaj poate găzdui cursuri de formare pentru viitorii pompieri.

În anul 2020, chiar în fața acestei construcții, a prins contur cu pași repezi un alt proiect, de această dată finanțat de Fundația Horizon, numit „Mălâncrav – Spațiu public comunitar”. Ideea s-a născut firesc, în urma întâlnirilor comunitare pe care le-am avut cu locuitorii satului. Aceștia și-au dorit un aspect îmbunătățit al satului, cu precădere în zona centrală. Așadar, în acest spațiu se vor organiza evenimente culturale și va fi amenajat un mic spațiu de joacă pentru copii. Brigada de pompieri voluntari a satului s-a oferit să preia buna gestionare a remizei și a spațiului comunitar.

Părțile importante ale acestui proiect sunt următoarele:

– Răspunde unei nevoi reale a comunității;

– A demarat datorită inițiativei comunității;

– Reprezintă un parteneriat reușit între mai multe entități: două fundații (MET și Horizon), Primăria comunei Laslea, pompierii voluntari ai satului, firma de meseriași locali care realizează proiectul și Sudtiroler Schutzenbund.

– Respectă și ia în considerare aspectul armonios arhitectural general al satului, remiza fiind gândită să semene cu o șură tradițională, de mari dimensiuni.

Articole relevante

Centre de învățare MET

Pentru o comunitate puternică, investițiile în copii și educație sunt obligatorii. Tocmai de aceea, ne-am…

Creștem generația ARC

Educație pentru Antreprenori Rurali în Cultură Știți bine că noi, aici, la MET, încurajăm antreprenoriatul…

Civic Act

Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active Călin este un licean din…

Micul arhitect

În 2015, timp de un semestru, 25 de elevi din clasa a II-a de la…

Florile Transilvaniei

Proiect de promovare a tradițiilor de restaurare și pictură pe lemn În 2014, MET a…

Galerie foto

Scroll to Top