Datorită colaborării cu arhitectul german Jan Hülsemann, s-a născut ideea ca, în locul stației de autobuz din satul Florești, comuna Laslea, construită din plastic și țevi de fier, să fie construită o alta, din lemn, cu acoperiș verde. Stația veche de autobuz arăta inestetic și fusese, de fapt, aproape în totalitate distrusă doar după câteva luni după ce Primăria din comuna Laslea o instalase.

Locuitorii din sat, Primăria comunei Laslea și MET au încercat să găsească o soluție pentru construirea unei stații de autobuz rezistente, care să se integreze bine în ansamblul satului. Arhitectul nostru a proiectat o stație de autobuz pentru care am găsit susținători financiari și care a fost construită de meseriași instruiți din Florești, materialele folosite fiind cele tradiționale, locale: lemn, pământ galben și piatră.

Acoperișul a fost unul verde, iar în anul 2007, anul când am construit-o, era cu adevărat revoluționar să așezi pământ cu iarbă peste grinzile și scândura de la acoperiș. Această stație de autobuz a fost foarte bine construită de către meseriași, arata bine, apa nu pătrundea prin acoperișul verde. Ea a rezistat mai mulți ani, dar nu suficienți pentru efortul depus. Din păcate, există și astfel de exemple de proiecte pentru care nu am atins sustenabilitatea sperată.

Alte proiecte

Civic Act

Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active Călin este un licean din…

Mai mult

Photo gallery

Scroll to Top