Un business social ce oferă șansa turiștilor de a contribui la menținerea unui stil de viață tradițional, care riscă să dispară

Experience Transylvania este un S.R.L. care aparține fundației MET și care, la fel ca și ProMET (Livada Mălâncrav), a fost înființat pentru ca profitul rezultat să fie folosit drept cofinanțare pentru proiectele pe care echipa MET reușește să le atragă prin diferite programe de finanțare, naționale și internaționale. 

Rețeaua de case de oaspeți a acestui SRL se întinde în șapte sate din Transilvania (Alma Vii, Biertan, Criț, Florești, Mălâncrav, Viscri), dar și în Maramureș și Câmpulung. Case vechi din aceste sate au fost restaurate de către meșterii formați de MET, ele devenind un exemplu pentru sătenii care doresc să-și deschidă casele pentru primirea de oaspeți. Casele de oaspeți tradiționale sunt administrate de familii din sate, care au participat la cursuri de formare în acest domeniu de activitate. Acest business social oferă șansa turiștilor de a contribui la menținerea unui stil de viață tradițional, care riscă să dispară, dar care contribuie și la bunăstarea comunității și la dezvoltarea economiei locale. Când cei care ne trec pragul rezervă o casă la noi, cumpără produse locale sau încearcă gastronomia locală susțin, de fapt, Transilvania autentică, ai cărei locuitori continuă să trăiască așa cum au făcut-o dintotdeauna. Cristian Radu, colegul nostru și administratorul rețelei de case de oaspeți, explică conceptul rețelei: „Pentru că ne dorim să oferim experiențe, cele mai multe proprietăți ale noastre se închiriază ca un întreg, iar prețurile sunt calculate în funcție de numărul de persoane. În acest fel, chiar și o singură persoană poate închiria o casă întreagă, plătind doar pentru o persoană. Conacul Apafi se poate închiria în întregime, de minim două persoane”.

Turiștii care ajung la casele de oaspeți ale Fundației sunt îndrumați către meșteșugari, căruțași, brutari, cărămidari sau fierari din sat, care le propun acestora experiențe plăcute de petrecere a timpului.

Alte proiecte

Civic Act

Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor privind importanța cetățeniei active Călin este un licean din…

MAI mult

Scroll to Top